WTCR - Kapitális meglepetést hozott az év első WTCR időmérő edzése
Kapitális meglepetést hozott az év első WTCR időmérő edzése
Fotó: fiawtcr.com

Kapitális meglepetést hozott az év első WTCR időmérő edzése

LantiLanti
2020/09/12 20:23
Az Audi megveri a Lynk & Co-t, nincs Honda a Q3-ban, Michelisz Norbi és a Esteban Guerrieri is kimarad a top10-ből, a Renault egyetlen tizedre van a továbbjutástól. Ki mert volna ezek közül akár egyre is aggodalom nélkül fogadni előzetesen? Pedig mind bejött.

Óriási meglepetést hozott az éve első WTCR időmérője, még akkor is, ha a szabadedzések eredménye alapján lehetett számítani erre a forgatókönyvre. 

Már a Q1-ben is lesett pár áll: a négy Hyundai-ból csak egy jutott tovább, kiesett Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg és Luca Engstler is. Miközben az első WTCR hétvégéjét teljesítő Renault Mégane RS TCR mindössze egy tizedre volt a Q2-be jutástól a szabadkártyás Dylan O'Keeffe-fel. Az újonc Boldizs Bence pedig megelőzte Mikel Azconát a zengős házi küzdelemben. 

A Q2-ben aztán folytatódott az őrület. Hiába jutott be három Honda Civic Type-R TCR is a 12-be, a Q3-at egyik sem érte meg. Tassi Atika volt a legközelebb hozzá, neki öt század (!!!) hiányzott. Nestor Girolami a tizedik hellyel szerzett egy fordított rajtrácsos pole-t, Guerrieri viszont mindkét futamon 11. lesz.

michelisz-szomoru-zolder-2020.jpg

Náluk is rosszabbul járt Michelisz Norbi, akinek esélye sem volt a top10-be kerülni, így a 12. helyről csak szerencsével reménykedhet jó szereplésben a futamokon. A Q2-es köridőket látva az is nagy dolog, hogy Norbi egyáltalán bejutott a második szakaszba. 

A Q3-ban végül három Lynk & Co (Yvan Muller, Yann Ehrlacher, Santiago Urrutia) és a hazai pályán remeklő két Audi, Nathanael Berthon és Gilles Magnus gurult még pályára. 

Magnus az első szektorban hibázott kicsit, így Ehrlacher egy századdal jobbat ment nála. Utána Urrutia az utolsó előtti kanyarba rontott bele, Yvan Muller pedig az elsőt hibázta el, így utolsóként Berthonnak volt esélye elvenni a polet-t a Cyan Racing franciájától. 

ehrlacher-zolder-2020-qp.jpg

Az audis versenyző az első két szektor után még hátrányban volt, az utolsóban viszont hatalmasat ment és végül 31 ezred előnnyel övé lett a pole. Szinte hihetetlen, de az első három helyezett között mindössze négy század volt a különbség.

Utólag három versenyző kapott büntetést: Catsburgot 5 hellyel hátrasorolták az első futam rajtrácsán, mert nem lassított eléggé sárga zászlónál az FP2-ben. Kismarty-Lechner Gábor és Luca Filippi Q1-es köreit pedig azért törölték, mert nem vették észre a jelzést, és nem álltak ki súlylemérésre az időmérőn.

A Q1 végeredménye:

zolder-2020-q1.jpg

A Q2 végeredménye:

zolder-2020-q2.jpg

A Q3 végeredménye:

zolder-2020-q3.jpg

Vasárnap jönnek a futamok, az első verseny 10:15-kor kezdődik az Eurosport 1-en, a második pedig 14:00-kor az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások