WTCR - Zengő Zoli szerint megvan az új Michelisz - Kiss Norbi páros
Zengő Zoli szerint megvan az új Michelisz - Kiss Norbi páros
Fotó: fiawtcr.com (Frédéric Le Floc’h)

Zengő Zoli szerint megvan az új Michelisz - Kiss Norbi páros

LantiLanti
2020/12/31 11:30
Michelisz Norbi és Kiss Norbi nevét ma valószínűleg már olyanok is sokan hallották, akik amúgy életükben nem jártak még a Hungaroringen, és keveset tudnak a Renault Clio illetve a SEAT León kupában vívott csatákról. 

A két Norbi komoly nemzetközi hírnevet szerzett azóta, hogy a 2000-es években (többek között Wéber Gabival, Hatvani Bálinttal vagy kicsit később Vida Janival) felszántották az akkor virágzó magyar gyorsasági versenyzés mezejét. 

Michelisz Norbi azóta megnyerte a Túraautó Világkupát, Kiss Norbi pedig háromszor győzött a Kamion Európa-bajnokságon. Aki az elmúlt 15-20 évben picit közelebbről is figyelte a Gyorsasági OB-t, annak a Michelisz-Kiss páros a magyar autósport sarkcsillaga, ékköve, az arany, a tömjén és a mirha együtt. 

Aki így látja a világot, az egyből érti, mit jelent, amikor Zengő Zoli azt mondja: szerinte megvan az új Michelisz-Kiss páros, akik a következő időszakban felejthetetlen rivalizálással szórakoztathat majd minket.

Michelisz vs. Kiss Norbi - hogy is történt... | Eurosport

Azt hiszem az elmúlt két-három év során nem volt olyan téma, ami többször és hevesebben merült volna fel a magyar autósport rajongók körében, mint Michelisz Norbi és Kiss Norbi története. Rengetegen formának véleményt velük kapcsolatban az interneten, ám a leírtakból érződik, csak nagyon kevesen tudják, pontosan mi is történt.

Az egyik "Norbi" szerinte a Zengő Motorsportnál idén figyelemreméltó WTCR-bemutatkozást produkáló Boldizs Bence lehet, a másik pedig az a Báldi Gergő, aki nemrég megnyerte a M1RA által indított #NextMichelisz tehetségkutató programot, és jövőre egy teljes évet versenyezhet a csapat szponzorainak támogatásával.

"Szerintem a jövőben a Báldi Gergő kontra Boldizs Bence egy olyan rivalizálás lehet, mint amilyen annak idején Kiss Norbi és Michelisz Norbi volt" - mondta Zengő Zoli az Eurosport Hungary-nek. 

A két pilóta eddigi pályafutása érdekes kerettörténetet adhatna egy ilyen rivalizálásnak. Két pokolian jó szimulátoros, akik együtt kerültek ki egy korábbi tehetségkutató programból, és egymás mellett versenyeztek az RCM Cup-ban (később Hankook Racer Cup). 

A nagy siker Báldinak jött össze hamarabb, 2017-ben a George Racing Teammel megnyerte a Hankook Racer Cup-ot (pont Bence előtt), a nemzetközi színtéren viszont Boldizs jár előrébb, hiszen a Zengő Motorsporttal idén végig versenyezte a Túraautó Világkupát, és nem is vallott szégyent. A csapatvezető szerint csak idő kérdése, hogy utolérje a bajnokság egyik legnagyobb tehetségének tartott Mikel Azconát. 

"Az idei év után azt látom, hogy Bence előbb vagy utóbb el fogja kapni Mikelt. Elképesztően ügyesen kezeli az autót, és ott van, érdekli, dolgozik rajta. Rászánja az időt, beleássa magát az adatokba, hogy fejlődni tudjon. Nagyon rég láttam olyat, mint ő."
"Azt is érdemes kiemelni, hogy egyetlen rossz húzása nem volt. Akadtak necces pillanatok, de egyszer sem törte meg az autót a saját hibájából. Ez is nagyon fontos."

Persze amiről Zengő Zoli beszél, az egyelőre egy lehetőség. Reméljük, úgy alakulnak a dolgok a csapatnál, hogy Boldizs Bence hosszú távon tudja folytatni náluk, és Michelisz Norbi illetve Bári Dávid vezetésével a M1RA-nál is sikerül majd megteremteni a feltételeket, hogy Báldi Gergő lehetősége ne egy évre szóljon. Aztán szóljon a gong! 

Hozzászólások