WTCR - Zengő Zoli már látja a fényt
Zengő Zoli már látja a fényt

Zengő Zoli már látja a fényt

LantiLanti
2013/04/07 14:16

Michelisz_Mar_esti_Szerel

Viszontagságos másfél WTCC fordulón van túl a Zengő Motorsport, és a mai két futam sem ígérkezik könnyűnek. Egyelőre nem azt kapták az új Honda Civictől, amit vártak, főleg a megbízhatóság terén, hiszen nem ment le két egymást követő etap úgy, hogy ne lépett volna fel valamilyen kisebb vagy nagyobb műszaki probléma. Zengő Zoltán azonban - mint általában - most sincs elkeseredve, sőt.

"Én már látom a fényt az alagút végén. Valóban nem volt könnyű az elmúlt időszak, de tudom, hogy hamarosan túl leszünk rajta, és össze fog állni az autó. A Honda egy nagyon jó technika, ezt mutatja, hogy Tarquini megnyerte vele az időmérőt. Hamarosan a miénk is rendben lesz" - mondta Zoli a WorldTouringCars-nak.

A legbosszantóbb dolog az egészben, hogy az állandó technikai gondok miatt Norbi igazából lehetőséget sem kapott arra, hogy megmutassa, mire lenne képes. Az viszont biztató, hogy amikor ment az autó, akkor jöttek az eredmények, lásd Monza első futam, vagy Marrakesh első szabadedzés.

"Ez egy ízig-vérig high-tech autó, minden egyes elemén látszik. A mérnökök azt a feladatot kapták a Hondától, hogy építsenek egy nagyon modern kocsit, és ez így is történt. A mérnököket persze leginkább a teljesítmény érdekli, míg a szerelőket az, hogy mennyire könnyen javítható az autó. A Civic esetében inkább az első dominált. Így nincs könnyű dolgunk, de ezzel egyébként a gyári szerelők is hasonló cipőben járnak."

A Honda viszont keményen dolgozik azért, hogy hamar ledolgozza lemaradását, és a magyar csapatnak is igyekeznek minden támogatást megadni.

"Ezen a hétvégén is érkezett jó pár módosítás, vagy ahogy ők mondják, 'modifikáció'. Például csak Marrakeshben három különböző verziójú lengéscsillapító volt már az autó alatt. Látszik, hogy komolyan veszik a dolgot, és nagy erőkket mozgósítanak a hátrány ledolgozására. Az itt-ott elhangzó hírekből, miszerint mi nem kapunk elég figyelmet, pedig semmi sem igaz, nagyon segítőkészek a hondások" - tette hozzá Zoli.

"Ezt az idei évet egyébként is a tanulásra szántuk, a célunk pedig, hogy 2014-ben világbajnokok legyünk!"

Ámen!

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások