WTCR - Zengő Zoli: egy hosszú teszt lesz
Zengő Zoli: egy hosszú teszt lesz

Zengő Zoli: egy hosszú teszt lesz

LantiLanti
2014/04/13 15:54

Zengo_michelisz_marr

Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport egy nyolcadik és egy harmadik rajthelyet szerzett tegnap a marrakeshi WTCC hétvégén. A körülményeket ismerve ez nem is rossz, azzal viszont nehéz kibékülni, hogy a Citroen fényévekre van, és még a Hondához képest is hátrányból indul Chevrolet sem gyengébb mint a Civic, sőt.

Persze minden viszonyítás kérdése, tavaly ilyenkor még annak drukkoltunk, hogy az autó akkor gyorsuljon, amikor Norbi akarja, és akkor lassuljon, ha fékre lép. Tavalyhoz képest kiválóan állunk.

A pillanatnyi helyzetről, az esélyekről és a várakozásokról beszélgettem nemrég Zengő Zolival, aki szokásához híven ezúttal is időd szakított ránk a Marrakeshi forgataban.

"Egyelőre arra készülünk, hogy a marrakeshi hétvége egy hosszú teszt lesz. A teljes két másodperces lemaradást valószínűleg nem tudjuk majd ledolgozni, de szeretnénk közelebb kerülni a Citroenekhez" - mondta Zoli a WTCC Blognak.

"Tegnap az időmérő után szétszedtük az autót, alaposan átnéztük, majd újra összeraktuk. Ez ilyenkor így szokott menni. Továbbra is kísérletezünk a rugókkal, mert Norbi még mindig feszesnek érzi a Hondát."

"Ezen kívül a tegnapi nap során rengeteg információt szereztünk az új gumik viselkedéséről, amik teljesen máshogy működnek, mint az eddigiek."

Michelisz_marr_palyan

A Zengő Motorsport boksza közvetlenül a gyári Honda csapaté mellett van, így Zoliék pontosan láthatják, mi zajlik odaát. Este ráadásul meg is kapták Monteiroék adatait.

"Az látszik, hogy a Hondások most mindent beleadnak, de az is, hogy szükségesnél kevesebb időt teszteltek az autóval. Ami igazán bántó, hogy a Chevrolet még náluk is kevesebbet ment, mégis ott tart, mint ők, sőt egy picit előrébb."

"Marrakesh viszont egy erőpálya, és ilyen téren még mindig nem a Honda a legjobb. A Mugen mérnökei folyamatosan elemzik az adatokat, és igyekeznek javítani a motor teljesítményén, de ez nem megy egyről a kettőre."

Az első futam 17:00-kor rajtol, az Eurosport pedig élőben közvetíti, akárcsak az utána következő második versenyt.

Fotó: Zengő Motorsport

[ad#2]

Hozzászólások