WTCR - Zanardi rákattant a DTM-re

Zanardi rákattant a DTM-re

LantiLanti
2012/11/30 19:02

Alex Zanardi a hónap elején a BMW Motorsport negyven éves évfordulója alkalmából kipróbálhatta a bajor gyár DTM autóját, és úgy tűnik megtetszett neki a szekér. A kétszeres Champ Car és paralimpiai bajnok olasz az Autosport magazinnak arról beszélt, hogy a jövőben szeretne egy komoly tesztet az M3 DTM-mel, mely során felmérheti, mire is lenne képes az idén Bruno Spenglerrel német bajnoki címig jutó technikával.

"Volt már egy tesztem a BMW-vel, de az igazából csak egy bemutató menet  volt. Minden rendben ment, és a technikai feltételek ismerve bátran merem állítani, hogy gyors voltam, sokkal gyorsabb, mint amit egy olyan 46 éves öregembertől várnának, akinek nincsenek lábai, és három éve nem ült versenyautóban" - fogalmazott a rá jellemző stílusban Zanardi.

Bár a demó menet után az olasz úgy nyilatkozott, túl megterhelő lenne számára egy komplett DTM szezon, most mégis vannak arra utaló jelek, hogy vállalná a kihívást.

"Egyre többet furdal a kíváncsiság, és szeretnék egy második lehetőséget, csakis azért, hogy válaszolni tudjak magamnak, ha felmerül bennem a kérdés, hogy versenyképes lehetnék-e."

Mindeközben Zanardi tisztában van azzal, hogy a DTM-ben érvényben lévő igen korlátozott tesztszabályok miatt problémás lehet a BMW számára egy ilyen lehetőség megadása. Ám abban is biztos, hogy ha meggyőzné a német gyártót versenyképességéről, akkor nem lenne akadálya annak, hogy üléshez jusson valamelyik csapatnál.

"Ha a BMW megbizonyosodna arról, hogy versenyképes tudnék lenni, nem látok okot, ami miatt ne ültetnének be az egyik autójukba. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy már egy szerződésen dolgozunk, inkább úgy tekintek erre, mint egy lehetséges álomra, ami valósággá is válhat, ha úgy döntünk, hogy továbbmegyünk ezen az úton. Éppen ezért már nagyon szeretnék leülni Jens Marquardttal (a BMW Motorsport vezetője), hogy őket érdekelné-e a folytatás. Könnyen lehet, hogy egy hónap múlva nyakig leszek egy új projektben, és izgatottan várom majd a visszatérést négy keréken" - mondta sokat sejtetően Zanardi.

A négyszeres WTCC futamgyőztes egy másik négykerekű álomról, az Indy 500-ról is beszélt. Közvetlenül a paralimpiai győzelmek után kelt szárnyra a pletyka, hogy Chip Ganassi szívesen építene számára egy autót Amerika legnagyobb formaautós eseményére. Zanardi nyitott a lehetőségre, de mint az Autosport magazinnak elmondta, nem fogja tolni magát.

"Nem hiszem, hogy ajánlgatom kéne magam, hogy 'hé, Alex Zanardi vagyok, szerintem képes lennék nyerni!' Elég nevetséges lenne. Elképesztően jó versenyzők mennek ott, és nem hiszem, hogy a csapatvezetőknek pont egy Alex Zanardi kéne a győzelemhez. Jobb lehetőségeik is vannak. De ha Chip azt mondja, hogy 'Alex, szerintem ez egy jó ötlet', akkor az megér egy utat az Egyesült Államokba, és egy kis beszélgetést" - foglalta össze helyzetét az olasz.

És hogy Zanardi mennyire nem szereti, ha unalmasan telnek a napok: nemrégiben azt is elárult, hogy korábbi terveivel ellentétben mégis ott szeretne lenni 2016-ban a riói paralimpián.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: BMW Media

Hozzászólások