WTCR - Zanardi és az Indy 500

Zanardi és az Indy 500

LantiLanti
2012/09/06 19:35

Alex Zanardi elképesztő sztár Amerikában, amikor tavaly megnyerte a New York Maratont, szinte szétszedték a rajongók. Pedig összesen négy szezont húzott le a tengerentúlon 1996 és 2001 között, ráadásul a negyedik nem is volt teljes a lausitzringi horror baleset miatt. Ám ezalatt a három és fél év alatt szinte mindent elért, amit a CART / Champ Car  sorozatban el lehetett. Versenyzett Chip Ganassi csapatánál, 97-ben és 98-ban pedig bajnok lett.

Egy fontos dolog nem adatott meg neki soha, hogy elindulhasson a legendás Indy 500-on. Akkoriban ugyanis két részre szakadt az amerikai formaautós elit. Volt Zanardi bajnoksága, illetve az IRL, a kettő pedig nem nagyon szerette egymást. Az ovál versenyek, és köztük a legnagyobb, az Indy épp a másik sorozathoz tartozott, így Zanardinak nem volt lehetősége kipróbálni magát a legendás körön.

Ám ami késik, lehet, hogy nem múlik. Zanardi néhány héttel ezelőtt egy interjúban elárulta, hogy nagyon érdekelné az Indy 500.

"Ez csak egy felvetés, de ha valaki, például Morris Nunn (a Ganassi csapat technikai tanácsadója) hívna, biztos mennék. Számomra kicsit könnyebb is lenne az Indy 500-on versenyezni, hiszen nem kell olyan sokat fékezni, és nincsenek szűk kanyarok" - mondta Zanardi.

A 45 éves olasz a WTCC-ben egy számára átalakított BMW-vel ment, amelyben kézzel adta a gázt, a fékpedált pedig lábprotézisével kezelte.

Az Indy 500-as sztori a tegnapi paralimpiai győzelem után is előkerült, jelezve, hogy Zanardit tényleg érdekli a dolog. Elárulta, hogy a verseny előtt kedden este kapott egy SMS-t korábbi csapattársától, az 1996-as CART győztes Jimmy Vassertől, aki megígérte neki, hogy ha megnyeri a paralimpiát, akkor megszervez neki egy autót az Indianapolis 500-ra. Vasser jelenleg saját csapattal rendelkezik az azóta már újraegyesített Indycar bajnokságban, amely KV Racing néven fut. A szerda esti ünneplés során Zanardi nem feledkezett meg a ígéretről...

"Azt hiszem ma este fel kéne hívnom, és azt kéne mondanom: 'Jimmy, megvan az arany. Mi a helyzet azzal az autóval?"

Hozzászólások