WTCR - Yvan Muller csapata feljebb lép
Yvan Muller csapata feljebb lép

Yvan Muller csapata feljebb lép

LantiLanti
2013/10/27 11:19

FIA WTCC Salzburg, Austria 18-19 May 2013

Néhány nappal ezelőtt már írtunk róla a WTCC Blogon, hogy a Túraautó VB négyszeres világbajnoka a hétvégén meglátogatja a Francia GT sorozat idényzáróját, ahol fontos bejelentésre készül. Jelentem megtörtént, és mind kiderült, Muller és Loeb oda-vissza másolja egymást bizonyos szempontból.

A kilencszeres ralivilágbajnok jövőre áteszi székhelyét Muller felségterületére, a WTCC-be, honfitársa pedig Loebhöz hasonlóan csapatot indít a francia Porsche Carrera Kupában.

Az Yvan Muller Racing idén indult útnak, és négy autóval nevezetek a francia Mitjet Superturisme 2L névre hallgató gyakorlatilag belépőszintű túraautó bajnokságba. Ez azonban csak az első lépést jelentette, jövőre ugyanis már az egyik leggyorsabb márkakupa lesz a cél.

"Kettő vagy három autóval tervezünk. Az ideális eset az lenne, ha két A kategóriás és egy B szintű pilótával indulhatnánk. Az alapötlet lényege, hogy a minket választó versenyzők a tőlem kapott tanácsokból is profitálhatnak"  - mondta Muller az Autohebdonak.

A négyszeres világbajnok csapata Lyonban építette fel főhadiszállását, és a Porsche programot is innen irányítják majd, Muller pedig azt szeretné, ha a tőle megszokott versenyszellem jellemezné a nevét viselő istállót is.

"Pilótaként mindig is arra törekedtem, hogy az adott körülmények között a legjobb teljesítményt nyújtsam. Remélem, csapatfőnökként is ez lesz igaz rám. Arra viszont már idén rájöttem, hogy néha stresszesebb a boxutcából nézni az eseményeket, mint belülről" - zárta a francia.

Muller és Loeb a WTCC-be tehát egymás csapattársa lesz, a Francia Porsche Carrera Kupában azonban ellenfelekként találkoznak majd. A ralilegenda porschés alakulata egyébként nem szerepelt rosszul idén, a hétvégi záró fordulót megelőzően Maxime Jousse negyedik, Come Ledogar ötödik, Sacha Bottemanne pedig hatodik volt az összetettben, Jousse-nek pedig még maradt matematikai esélye a második hely megszerzésére.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások