WTCR - Yuki Taniguchi a Nikánál
Yuki Taniguchi a Nikánál

Yuki Taniguchi a Nikánál

LantiLanti
2014/03/25 19:03

Taniguchi_Mac_nika

Na, ebben a címben két új információ is szerepel egyszerre. Az egyik, hogy a Nika Racing idén is ott lesz a WTCC mezőnyben, a másik pedig, hogy Yukinori Taniguchi vezeti majd a svéd csapat versenyautóját. Ami, ha minden igaz, egy TC2-es Chevrolet Cruze lesz.

A japán pilóta 2008-ban indult először WTCC-s futamon, 2010-ben és 2011-ben pedig teljesítette a komplett vb-szezont. A Nika Racing sem lesz ismeretlen számára, tavaly Michel Nykjaer sajnálatos kiválása után hat futamon indult a csapat fekete-fehér Chevy-jével.

A Nika indulása egyébként már napokkal ezelőtt hivatalossá vált, mikor az FIA kiadta az egész éves nevezők listáját. Ezen az szerepelt, hogy Nicklas Karlsson csapata egy TC2-es Cruze-zal indul idén. A legfrissebb táblázatra már Taniguchi neve is felkerült, ám az autó eltűnt róla.

Korábban egyébként olyan hírek is felröppentek, hogy túlságosan nagy erőfölénye miatt a Chevy-t kitiltják a Yokohama kupából, ám erről hivatalos értesítést nem kaptunk. Egyelőre tehát úgy tűnik, Taniguchi a biztos, és a Chevrolet-vel még csak valószínű.

A Nika Racing számára egyébként kézenfekvő megoldás lenne a Chevy, hiszen két 1.6 turbós Cruze-zal rendelkeznek. A csapat tavaly története legjobb évét teljesítette a WTCC-ben, Nykjaer három futamon is győzött, és a világbajnoki második hely legnagyobb várományosának számított Suzukáig.

Fotó: WTCC Media

[ad#1]

[ad#2]

Hozzászólások