WTCR - Yoshimoto indul a Nikánál
Yoshimoto indul a Nikánál

Yoshimoto indul a Nikánál

LantiLanti
2013/09/19 12:06

Yoshimoto_arc

A Chevrolet Cruze-zal versenyző Nika Racing tegnap általános meglepetésre bejelentette, hogy anyagi okokra hivatkozva felbontották az idén magasan a várakozások felett teljesítő Michel Nykjaer szerződését. A svéd alakulat ígéretéhez híven ma a váltást is nyilvánosságra hozta, a 33 éves japán Hiroki Yoshimoto ül a három futamot megnyerő dán helyére.

A ázsiai szezon kezdetén várható volt, és érthető is, hogy a Nika egy ázsiai pilótát szerződtet, méghozzá nem is rosszat. Yoshimoto 2005-ben a GP2 első szezonjában tűnt fel először, főleg azzal, hogy Magny-Coursban második lett Nico Rosberg mögött.

Az európai áttörés azonban nem jött össze, így visszatért Japába, ahol a helyi menők bevált receptje alapján a SuperGT-ben és a Formula Nipponban is versenyzett párhuzamosan. Legjobb eredményét tavaly érte el, amikor a GT300-as géposztályban harmadik lett a szezon végi értékelésnél. Az idei évadban a 12. helyen áll, csapata pedig a Le Mans-ból ismert Japán Lamborghini Tulajdonosok Clubja. Közben a Super Taikyu GT bajnokságban is megy, ahol vezeti az ST3-as kategóriát.

2007-ben együtt dolgozhatott a Super Aguri F1-es csapattal is, de a forma-1-es autót nem vezette.

A WTCC-ben 2011-ben mutatkozott be, Suzukában indult egy SUNRED SEAT Leónnal. Tavaly ismét benézett a japán hétvégére,  Tuenti Racing készített fel számára ismét egy SEAT-ot. Legjobb eredménye egy 16. hely a tavalyi első futamról.

"Hosszú ideje dolgoztam már azon, hogy elindulhassak a szezon utolsó részében, és nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan csapatnál versenyezhetek, amely magasan a várakozások felett teljesített idén. A Nika Racing története tetszeni fog a japánoknak, akik imádnak a kevésbé esélyesnek szurkolni" - mondta Yoshimoto.

A japán pilóta Suzuka mellett Makaón is rajhoz áll a Chevrolet-vel, Sanghajra viszont más beugrót kell találnia a Nikának.

"Innentől kezdve már a 2014-es lehetőségekkel is foglalkoznunk kell, beleérve a versenyzőválasztást. Az utolsó három forduló során az a célunk, hogy erős alapokon kezdhessük meg a jövőre (új szabályok) történő átállást. Biztosak vagyunk abban, hogy Hirokival ez lehetséges, és remélem, Sanghajra is jól alakulnak a dolgok" - tette hozzá Nicklas Karlsson, a Nika Racing csapatfőnöke.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az Autosport által emlegetett második Nika Chevrolet-vel mi lesz.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások