WTCR - Igazi ritkasággal zárult a WTCR kollektív tesztje Zolderben
Igazi ritkasággal zárult a WTCR kollektív tesztje Zolderben
Fotó: fiawtcr.com

Igazi ritkasággal zárult a WTCR kollektív tesztje Zolderben

LantiLanti
2020/09/10 19:25
A WTCR idénynyitójának helyszínén, Zolderben tartották ma a bajnokság hivatalos szezon előtti tesztnapját, mely során két etapban összesen hét óra pályaidőt kaptak a csapatok.

Az ilyen tesztek végeredményéből viszonylag kevés következtetést érdemes levonni, hiszen a nagy csapatok nem szeretnének belefutni egy utolsó pillanatos BoP változtatásba, ezért a legritkább esetben mutatják meg a valódi teljesítményüket.

A legtöbb esetben még az élesre hangolt versenymotor sem kerül be ilyenkor az autókba, hiszen a teszt nem a hétvége része, így utána büntetés nélkül lehet cserélni. Éppen ezért az eredmények még tájékoztató jelleggel sem nagyon bírnak a hétvégi erőviszonyok szempontjából.

Érdekesség viszont, hogy hét óra körözés után ezredre azonos idővel zárt az élen két pilóta: Jean-Karl Vernay ugyanúgy 1:36.771-et futott az Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR-el, mint Nathanael Berthon a Comtoyou Racing által felkészített Audi RS3 LMS TCR-el. 

Mögötte sorakoznak a Honda Civic Type-R TCR-ek Nestor Girolami, Tiago Monteiro, Tassi Attila és Esteban Guerrieri sorrendben, a különbség pedig minimális köztük: sehol sem éri el az egy tizedet!!!

0372000115693.jpg

Michelisz Norbi a kilencedik helyen zárt a Hyundai i30 N TCR-el, és ezzel a márkán belül ő lett a legjobb. Ahogy jót úgy rossz következtetést se vonjunk le egy teszt végeredményéből, de a visszafogott motor miatt némi aggodalommal várjuk a hétvégét. 

A Zengő Motorsport kénytelen volt kihagyni a délelőtti etapot, mivel csak ma reggel érkezett meg a csapat kamionja a három gyönyörű szép Cupra León Competitiónnal Barcelonából. A programot az utolsó napokban sikerült véglegesíteni, így várható volt, hogy az eleje rohanós lesz. Ehhez képest jó hír, hogy Mikel Azcona 10, Kismarty-Lechner Gábor pedig hat kört megtett az új autóval. 

Úgy tűnik, idén is alapvetően szoros mezőnnyel lehet számolni, 14 versenyautó és öt márka fért be egy másodpercen belülre, és az első tíz között mindössze négy tized volt a különbség. Egyelőre a Renault Mégane RS TCR-nek kell gyorsulnia (újoncok minden szempontból, legyünk türelmesek velük), és remélhetőleg az FP2-re a Zengősök is lendületbe jönnek az új Cuprákkal.

A zolderi kollektív teszt végeredménye:

Teszt-zolder-2020-wtcr.jpg

Pénteken már kezdődik is az idénynyitó hétvége, 14:10-kor és 16:30-kor kezd Nagy Daniék két szabadedzése, 17:00-tól pedig a WTCR-ben jön az FP1. 

Hozzászólások