WTCR - WTCR program - Szlovákiaring, 2020
WTCR program - Szlovákiaring, 2020
Fotó: fiawtcr.com

WTCR program - Szlovákiaring, 2020

LantiLanti
2020/10/05 10:07
Robog tovább a meglehetősen zsúfolt 2020-as WTCR-szezon, két héttel a Nordschleife és egy hónappal a szezonkezdet után a bajnokság megérkezik Kelet-Európába, ahol egymást követő két hétvégén rendeznek versenyt a Szlovákiaringen és a Hungaroringen.

Mivel a Túraautó Világkupa szeretett volna minél közelebb maradni az eredetileg tervezett 20 futamhoz, idén szokatlan döntést hozott, vannak hétvégék, ahol csak kettő, de vannak olyanok, ahol három versenyt rendeznek. Sőt, ennél sokkal egyszerűbb a képlet, a hátralévő négy helyszín már háromfutamos lesz.

Ezzel együtt is igyekeznek megtartani a kétnapos lebonyolítást, azaz szombaton rendezik az edzéseket, vasárnap pedig a futamokat. Jó kis pörgős vasárnap vár tehát ránk reggel nyolc és délután három között. 

A felvidéki pályán ráadásul már a súlykompenzáció is belép a képbe, és elég súlyosan érinti majd az elmúlt két fordulót domináló Lynk & Co-t.

A súlykompenzáció rendesen odaver a Lynk & Co-nak Szlovákiában | Eurosport

Az FIA kiadta a Túraautó Világkupa jövő hétvégi szlovákiai fordulójára érvényes súlykompenzációs táblázatot, amely a vártnak megfelelően rendesen odacsap az elmúlt két versenyt domináló Lynk & Co-nak. A súlykompenzáció a WTCR saját teljesítménykiegyenlítő rendszere, amely a TCR-kategória által kiadott, általánosan érvényes BoP-vel párhuzamosan működik.

A szlovákiai WTCR-hétvége programja:

Szombat:
10:00 – Első szabadedzés [45p] (Eurosport Player, élő)
13:45 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)
16:30 – Időmérő edzés [20p+10p+Q3] (Eurosport 2, élő)

Vasárnap: 
9:00 – Első futam [9k] (Eurosport 1, élő)
12:30 – Második futam [9k] (Eurosport 2, élő)
14:30 – Harmadik futam [11k] (Eurosport Player, magyar kommentárral*, élő)

Mivel a WTCR-el párhuzamosan megy a Giro d'Italia és a Roland Garros döntő is, az első futamot az Eurosport 1-en, a másodikat viszont az Eurosport 2-n közvetítjük. A harmadik versenyt az Eurosport Playeren lehet élőben nézni, és dolgozunk azon, hogy utóbbi magyar kommentárral menjen. 

Hozzászólások