WTCR - WTCR Program - Szlovákiaring, 2018
WTCR Program - Szlovákiaring, 2018
Fotó: fiawtcr.com

WTCR Program - Szlovákiaring, 2018

LantiLanti
2018/07/09 09:43

A hétvégén folytatódik az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa, az utolsó európai fordulóra kerül sor a Budapesttől kb. 150 km-re található Szlovákiaringen. Ez a pálya eredetileg nem szerepet a naptárban, ám az Argentínát sújtó pénzügyi gondok miatt Termas de Rio Hondo kiesett, és a felvidéki helyszín lett a beugró.

A WTCR ezúttal a Kamion Európa-bajnoksággal osztozik majd a pályán, és mivel egy már meglévő programba kellett bepasszírozni az edzéseket és a versenyeket, a megszokottól igen eltérően fest a program.

Az edzéseket és az első időmérőt pénteken, az első és a második futamot, valamint a második kvalit szombaton rendezik, vasárnapra pedig csak a harmadik verseny marad.

A szlovákiaringi WTCR hétvége programja:

Péntek:

12:40 – Első szabadedzés [30p] 
15:50 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
17:55 – Első időmérő edzés [30p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)

Szombat:

12:00 – Első futam [9k] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
15:00 – Második időmérő edzés [20p+10p+Q3] (Eurosport Player, élő)
18:45 – Második futam [9k] (Eurosport 1, élő)

Vasárnap:

11:15 – Harmadik futam [11k] (Eurosport 1, élő)

Szombaton az Eurosport 2 is közvetíti a második időmérő edzést, de Magyarországon sajnos nem lesz látható, mert a wimbledoni tenisztorna női döntője kerül adásba helyette. Tudom, hogy vagytok néhányan, akik a magyar szolgáltatók "ügyessége" miatt a HD-n és az SD-n más Eurosport 2 adást láttok (például a Bundesliga alatti E2-es műsorokat), nektek elméletileg elérhető lesz az kvali. A többieknek maradt az Eurosport Player.

A helyszínre kilátogatóknak pedig nem mindennapi élményben lehet részük, egy versenyhétvégén láthatják (még ha nem is közös futamokban) a két egykori nagy riválist, Michelisz Norbit és Kiss Norbit. Utóbbi természetesen a Kamion EB versenyein indul.

Hozzászólások