WTCR - Zűr a Hondánál, elszállt egy motor
Zűr a Hondánál, elszállt egy motor

Zűr a Hondánál, elszállt egy motor

LantiLanti
2013/11/17 02:36

Tarquini_honda_mak_hatulrol

Alig néhány perce ért véget a WTCC történetének várhatóan utolsó bemelegítő edzése, de máris feszengünk. A Zengő Motorsporttól származó infók szerint mégis csak gondok voltak Gabriele Tarquini autójával, történetesen megadta magát a motor.

Mivel ilyenkor azonnal nem lehet megmondani a probléma forrását, a Honda a másik két autót is behívta a boxba, így Michelisz Norbi már nem tudott javítani a végén, és csak hetedik lett.

Juni Gyuri beszámolója szerint egyelőre nagy a rohangálás a Hondánál. Ha motort kell cserélni Tarquini autójában, akkor komoly veszélybe kerülhet az összetett második hely. Ami ennél is rosszabb, nem tudhatjuk, egyedi problémáról van-e szó, vagy a másik két autónál is jelentkezhet a zűr.

A bemelegítő edzésen egyébként, csodák-csodájára, egyetlen baleset sem történt. Rob Huff volt a leggyorsabb a SEAT-tal, főleg mivel kapott egy kövér szélárnyékot. Alapszabály, a warm-up-ból nem következtetünk, úgyhogy ugorjunk.

Norbi sokáig a harmadik helyen állt, ám mint említettem, a végén a Honda utasítására kénytelen volt kiállni a boxba, és többen is megelőzték. Végül hetedik lett.

A Honda hivatalosan még nem erősítette meg a motorhiba tényét, a Facebookra kitett rövid beszámolójukban egyelőre azt írták, Tarquini óvatosra vette a figurát, és két bemelegítő körrel tesztelte a beállításokat, majd visszatért a boxba.

Ha tényleg motort kell cserélni az olasz autójában, akkor az első futamon a sor végéről kell indulnia, a másodikon viszont elfoglalhatja helyét a nyolcadik rajtkockában. A hondás előnye jelenleg 25 pont a harmadik helyezett Tom Chiltonnal szemben, aki az első versenyen a hetedik, a másodikon a negyedik pozícióból indulhat.

Friss: a Honda részéről William De Braekeler megerősítette, hogy egy törött gyertya miatt megsérült Tarquini motorja, de a csapat kockáztat, és nem cserélte ki. Ha végigbírja az első futamot, akkor jó döntés volt. Ha nem, akkor úgyis mindegy.

A warm up végeredménye:

Makao_Wup

Az első verseny magyar idő szerint 4:00-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások