WTCR - Tarquini tesztelte a Civic Type R-t
Tarquini tesztelte a Civic Type R-t

Tarquini tesztelte a Civic Type R-t

LantiLanti
2013/11/21 13:02

Tarquini_civic_typer_2

A Honda gyári pilótájaként a szokásos feladatok mellett egyéb kellemes teendői is akadnak a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquininek. A veterán olasz nemrég például a legendás Nordschleifén járt, ahol picit megnyúzta a japán márka fejlesztés alatt álló új sportkocsiját, a Civic Type R-t.

Az autó prototípusát a néhány nap múlva kezdődő tokiói kiállításon láthatja először a közönség, az értékesítés kezdetére viszont még várni kell, jelen állás szerint csak 2015-ben dobják piacra Type R-t.

Annyit viszont már most is tudunk róla, hogy egy vadonatúj négyhengeres 2.0 literes VTEC turbómotor kerül majd a gépháztető alá, amelynek teljesítménye 280 LE felett várható. Csak viszonyításként, néhány éve nagyjából ennyit tudtak a szívó 2.0 literes S2000-es autók a WTCC-ben.

A totalcar.hu szerint az autó egyik pikantériája, hogy ezt a 280 lovat továbbra is az első tengely kapja majd tarkóra, és szerintük jó pár műszaki okosságra lesz szükség, hogy a Type R-t a hétköznapi sportautó kedvelők is gond nélkül elvezethessék.

"Először mehettem a Nordschleifén, és az autóban sem ültem még korábban. Számomra nagyon meggyőző volt a Honda ereje és nyomatéka, de az is ahogyan a kanyarokban az irányváltásokra reagált. Különösen a Carousel kanyart élveztem, amit már sokszor láttam videón, és nagyon szerettem volna kipróbálni" - mondta Tarquini a tesztet követően.

Tarquini_civic_typer

Tarquini_civic_typer_4

Tarquini_civic_typer_3

A németországi tesztvezetéséről egyébként egy rövid, de annál látványosabb videó is készült.

Fotó: Honda

Hozzászólások