WTCR - Szerény célok a Citroënnél
Szerény célok a Citroënnél

Szerény célok a Citroënnél

LantiLanti
2013/12/29 11:23

Citroen_sajtaj

Nem csitul a szerénységi kampány a WTCC legújabb gyártójánál, Yves Matton a Citroën versailles-i sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, reméli, a 2014-es szezon második felében sikerül megszerezniük legalább egy győzelmet.

A francia márka jövőre egy háromautós gyári csapattal debütál a WTCC-ben, és a pilóták névsora is ütős: a négyszeres túraautó világbajnok Yvan Muller mellett a kilencszeres rali világelső Sebastien Loeb és a háromszoros TC2000 bajnok José Maria López vezeti majd a C-Elyséeket.

A Citroën jövő évi esélyeit illetően erősen megoszlanak a vélemények. Kétségtelen tény, hogy Mullerék hónapokkal a riválisok előtt elkezdtek tesztelni az új autóval, ami előny. Ám az RML-el és a Hondával ellentétben a franciák nem rendelkeznek pályaversenyes tapasztalatokkal, és a másik oldal szerint örülhetnek, ha az intenzív tesztprogrammal részben le tudják dolgozni ezt a lemaradást.

A Citroën Racing csapatfőnöke mindenesetre óvatos célokat fogalmazott meg 2014-re a márka versailles-i sajtótájékoztatóján.

"Rengeteg tanulnivalónk van még, hiszen ez egy teljesen új műfaj számunkra. Szeretnénk folyamatosan fejlődni, mert a célunk ezúttal is a győzelem lesz. Nagyon szeretnénk az év második felében olyan pozícióba kerülni, hogy esélyünk legyen legalább egy futamot megnyerni" - idézi Mattont a TouringCarTimes.

Szerénység ide vagy oda, a közvélemény valószínűleg továbbra is azt gondol majd, amit akar. Lesznek, akik színjátéknak, vagy kötelező óvatosságnak tartják majd ezeket a nyilatkozatokat, és továbbra is abban hisznek, hogy Loebék "lealázzák" a mezőny. És bizonyára akadnak olyanok is, akik ennek az ellenkezőjét vallják.

Ha igazak a hírek a Citroen és a Honda közös tesztjeiről, akkor remélhetőleg január 24-én az alcanizi első menet végén már okosabbak leszünk. Valamivel...

Fotó: Citroen Racing

Hozzászólások