WTCR - WTCC súlytáblázat - Spa
WTCC súlytáblázat - Spa
Fotó: WTCC Media

WTCC súlytáblázat - Spa

LantiLanti
2014/06/16 13:02

A hétvégén visszatér a világ egyik legjobb versenypályájára a WTCC, 2005 után ismét túraautó világbajnoki futamot rendeznek Spa-Francorchamps-ban. A fordulók előtti felvezetés fontos pillanata az aktuális súlytáblázat nyilvánosságra hozása.

Ez ma megtörtént, ám sok változást nem tapasztalhatunk Moszkvához képest, sőt, gyakorlatilag minden ugyanúgy maradt, mint az oroszországi hétvége előtt.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Szlovákiaring, Salzburgring, Moszkva) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb pilóta két legjobb idejét veszik az időmérőről valamint a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, hogy melyik típus milyen ballasztot kap.

Továbbra is a Citroené a referencia idő, így a francia márka kapja a maximális, 60 kilós pluszsúlyt. Moszkva azonban a két legközelebbi rivális hátrányán sem változtatott, a Honda és a Chevrolet lemaradása továbbra is 0.7 másodperc, azaz mindkét márka +20 kilót kapott Spa-ra.

A Lada egyetlen tizeddel került közelebb az elejéhez, 2.3-ról 2.2-re csökkent a hátrányuk, ám ez még mindig messze van attól, hogy "kiérdemeljenek" legalább egy morzsányi ballasztot, azaz az oroszok továbbra is a gyári minimumnak számító 1100 kg-on mehetnek.

A spai hétvégére érvényes pluszsúly táblázat:

Típus

Különbség

Pluszsúly

Spa

Citroen C-Elysée

0,0 s

+ 60 kg

1160 kg

Honda Civic

0,7 s

+ 20 kg

1120 kg

Lada Granta

2,3 s

+ 0 kg

1100 kg

Chevrolet Cruze

0,7 s

+ 20 kg

1120 kg

Hozzászólások