WTCR - WTCC program - Suzuka
WTCC program - Suzuka
Fotó: WTCC Media

WTCC program - Suzuka

LantiLanti
2014/10/20 10:18

Egymás sarkára taposnak az ázsiai WTCC hétvégék, alig vagyunk túl a két kínai versenyen, a mezőny máris Japán felé tart, ahol Suzukában rendezik a bajnokság utolsó előtti hétvégéjét. És három év után végre nem a pálya felén, a rövid és előzésre alkalmatlan Suzuka East-en, hanem az F1 által is használt GP körön.

Suzuka még Pekingnél és Sanghajnál is keletebbre van, így kénytelenek leszünk felkészülni a minden eddiginél "embertelenebb" kezdési időpontokra. Mivel a japán verseny betétfutam programja még a hungaroringinál is szegényesebb, a szervezőknek nem sok variációs lehetősége maradt, és nem tudták későbbre tenni a WTCC-s eseményeket. Így aztán a helyi idő szerint kora délután sorra kerülő két futamhoz a kellemesnél valamivel korábban kell majd kelnünk.

Az Eurosport viszont ezen a hétvégén is élőben közvetíti a forduló fontosabb eseményeit, így a két verseny mellett a kvalit is megnézhetik, aki bírják a koránkelést, vagy a nagyon későn fekvés hívei. :) Következzen tehát a suzukai WTCC forduló programja, benne a magyar idő szerinti kezdési időpontokkal, és a közvetítések helyével.

A suzukai WTCC hétvége programja:

Péntek:

06:30 – Teszt [30p] (MST World live timing)

Szombat

02:20 – Első szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)

04:20 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)

08:30 – Időmérő edzés [20+10p+Q3] (Eurosport, élő)

Vasárnap:

06:15 – Első futam [11k] (Eurosport, élő)

07:15 – Második futam [11k] (Eurosport, élő)

Az időmérő tehát még viszonylag emberi időpontban kezdődik, a két futam már neccesebb, de magyar WTCC fanatikusokat ismerve elég sok szobában kapcsolódik majd fel a lápa olyan 6:38 környékén.

Hozzászólások