WTCR - WTCC program - Makaó
WTCC program - Makaó
Fotó: WTCC Media

WTCC program - Makaó

LantiLanti
2014/11/12 01:55

Elérkezett a 2014-es WTCC szezon utolsó versenyhétvégéje, így ez az idei év utolsó programos bejegyzése is egyben. A legnagyobb szükség viszont valószínűleg pont Makaóban van az időpontok tisztázására, hiszen a kaszinóvárosi hétvége zsúfoltsága miatt itt teljesen más az időrend, mint az összes többi fordulón.

A legfontosabb, hogy már csütörtökön kezdetét veszi a program, és kivételesen külön napra kerül a két szabadedzés. Csütörtökön a tesztet (helyi idő szerint 7:15-től!!!) és az első edzést, pénteken pedig az FP2-t és az időmérőt rendezik Makaón. A szombat szokás szerint a pihenésről szól majd a Túraautó Világbajnokság mezőnyének, hiszen aznap többek között a Forma-3-asok kvalifikációs futamára és a legendás makaói motorversenyre kerül sor, amelyen egyébként Bitter Sándor is rajthoz áll, és amelyet az Eurosport 2 élőben közvetít.

Michelisz Norbiék így csak vasárnap térnek majd vissza a pályára, amikor a Macau GT Cup és a Forma-3-as főverseny mellett a WTCC két tízkörös futama is műsorra kerül. Egyesek szerint utoljára, hiszen arról pletykálnak, hogy jövőre már a TC3 International Series kaphat helyet a programban, ám ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg.

Jöjjön tehát a makaói WTCC hétvége teljes programja, szokás szerint magyar idő szerint, kiegészítve a közvetítések időpontjával. Kemény hétvége lesz, készítsétek az ajzószereket.

A makaói WTCC hétvége programja:

Csütörtök:

00:15 – Teszt [30p] (MST World live timing)

06:55 – Első szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)

Péntek:

02:25 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)

08:00 – Időmérő edzés [20+10p+Q3] (Eurosport, élő)

Vasárnap:

04:00 – Első futam [10k] (Eurosport, élő)

05:00 – Második futam [10k] (Eurosport, élő)

A csütörtöki nap tehát viszonylag emberséges a fanatikusok számára, pénteken viszont már gorombulnak a dolgok, vasárnap pedig mindenki táskás szemekkel bámulja majd az oltárt... :) :) De egyszer egy évben belefér, főleg, ha Michelisz Norbi összetett negyedik helyezése a tét.

Hozzászólások