WTCR - Muller nyerte a tesztet Coronel előtt
Muller nyerte a tesztet Coronel előtt

Muller nyerte a tesztet Coronel előtt

LantiLanti
2013/11/01 10:41

Muller_sanghaj_tesz_chevrolet

A Chevrolet erős, a BMW és a Lada könnyű, a Hondának és a SEAT-nak viszont nem maradt semmi; nagyjából így lehet röviden összefoglalni a magyar idő szerint péntek hajnalban futott sanghaji teszt eredményeit. A friss világbajnok Yvan Muller hozta szokásos formáját, Tom Coronel pedig meglepően jól ment a gyöngécske, de 20 kilóval kikönnyített BMW-vel.

A BMW-s mögött aztán érkezett a Chevy armada, először Tom Chilton, aki az összetett második helyért harcol Gabriele Tarquinivel, majd Pepe Oriola, aki szeretné végre maga mögött hagyni az utóbbi hétvégék rossz sorozatát. Egyelőre nem áll rosszul.

A Ladáról tudtuk, hogy erős az egyenesben, és az év eleje óta minimumsúlyon futhat, a kettőt összerakva James Thompson ment egy kiváló negyedik időt. Hogy mennyire nem könnyű a sanghaji pálya, azt Mikhail Kozlovskiy 23. helyezése mutatja, ugyanezzel az autóval.

A chevrolet-s csapatok közül egyelőre a Bamboo van lépéshátrányban, Alex MacDowall nyolc tizedes hátránnyal hatodik, James Nash kilenc tizedes lemaradással kilencedik lett. A silverstone-i csapattól viszont megszoktuk, hogy minden hétvégén felzárkózósdit játszik, úgyhogy várjunk az időmérőig.

Honda_monteiro_buko

A két gyári Honda nagy egyetértésben, de sajnos komoly hátránnyal végzett a top10 végén (Tarquini hetedik, Monteiro nyolcadik lett), a nyolc tizedes hátrány sok egy gyári csapattól, de várjuk meg az időmérőt, szerintem ez még csökkenni fog.

Top10-ben zárt Darryl O'Young is, aki idén csak egyszer jutott be a Q2-be a BMW-vel. Csak így tovább, Kínában fontos lenne, hogy Darryl jól szerepeljen.

Rickard Rydell egy 11. helyezéssel rázta le magáról a több mint egyéves rozsdát a Nika Chevyvel. A svéd közel másfél másodpercet kapott, ám tőle drasztikus javulást várok az FP2 végéig.

Marc Basseng elverte Rob Huffot a háziversenyben, ám ezt az időmérőn is meg kéne ismételni. A német egyébként egyre jobb formát mutat, kezdi megszokni az elsőkerekes SEAT-ot.

A Polestar Volvo egy óvatos 15. helyezéssel nyitott, ami nem meglepő. Thed Björk még csak ismerkedik a C30-cal, amely lassan két éve nem versenyzett, ráadásul még sosem járt a sanghaji nemzetközi pályán. Reméljük, lesz ez jobb is.

A szívó 2.0 literes autó versenyét Filipe de Souza nyert a Chevrolet-val, Ng Kin Veng és Jeronimo Badaraco előtt. Az Ázsia Kupa esélyesének tartott Yuki Taniguchi három régi S2000-estől is kikapott az 1.6 turbós SEAT-tal.

A jövőre Hondára váltó Mehdi Bennani turbóhiba miatt nem tudott mért kört futni.

A sanghaji teszt végeredménye:

Sanghaj_teszt

A sanghaji hétvége magyar idő szerint holnap hajnal egykor folyatódik az első szabadedzéssel.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások