WTCR - Muller: Loeb futamokat nyerhet idén
Muller: Loeb futamokat nyerhet idén

Muller: Loeb futamokat nyerhet idén

LantiLanti
2014/01/03 12:30

Muller_loeb_citroen

A négyszeres túraautó világbajnok Yvan Muller szerint Sebastien Loebnek nem lesz szükség hosszú átállási időre, és már első WTCC-s szezonjában felállhat a dobogó legfelső fokára. A ralizás kilencszeres világelsője idén mutatkozik be a Túraautó Világbajnokságon, ahol többek között Muller csapattársa lesz a Citroen gyári alakulatánál.

Muller több alkalommal is látta már Loeböt a tesztek alkalmából, és úgy véli, az elzászi klasszis már most elég gyors és képzett ahhoz, hogy esélye legyen a győzelemre. Loeb nem rendelkezik WTCC-s tapasztalatokkal, ám tavaly szép sikereket ért el más pályabajnokságokban, többek között versenyt is nyert az FIA GT sorozatban.

"Néhány úgy vélik, Sebastien nem lesz elég gyors, de amit én láttam, az alapján már most rendben van. Hogy nyerhet-e futamokat? Persze, semmi akadálya" - mondta Muller az Autosportnak.

Loeb a monzai teszten nyújtott teljesítményével nyűgözte le a címvédőt, ahol Muller szerint a teljesítménye és az autó viselkedéséről adott visszajelzései is kiválóak voltak.

"Loeb egy nagyon okos srác, technikailag pedig fenomenális. Technikai szempontból ott van a legjobb háromban-négyben azok közül, akikkel pályafutásom során együtt dolgoztam. Hasznos információkat tud adni az autóról, és miközben sokat tanul tőlem, néha én is ellesek tőle ezt-azt."

Muller szerint az egyetlen bizonytalansági faktort az jelenti, hogy egyelőre nem tudják, milyen erős mezőnnyel kell számolniuk, illetve, hol állnak a riválisokhoz képest. Ám afelől kétsége sincs, hogy Loeb (és vele együtt nyilván ő maga is) futamokat nyerhet 2014-ben.

"Loeb nem véletlenül lett kilencszeres ralivilágbajnok. Most minden a tanulásnak rendel alá" - zárta Muller.

Ha lehet hinni a korábbi információknak, a Citroen ma ismét pályára viszi valahol a C-Elysée-t.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások