WTCR - Monteiro: egy "jóérzés" pirula

Monteiro: egy "jóérzés" pirula

LantiLanti
2013/11/05 21:36

Monteiro_chn_dobogo

Egy rendkívül hosszú balszerencsés sorozat ért véget két napja Tiago Monteiro életében, amikor a Castrol Honda Racing gyári pilótája Sanghajban megnyerte a második futamot. A Forma-1-et is megjárt portugált idén műszaki hibák és szerencsétlen esetek egész sora sújtotta, amely után nagy elégtétel volt a dobogó tetejére állni.

Monteiro a kínai időmérő edzésen tizedik lett, amivel a második futamra megszerezte a pole-t. Hibátlanul jött el a startnál, és végig vezetve nyert két márkatársa, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi előtt.

"Természetesen hatalmas boldogság töltött el, amikor áthaladtam a célvonalon. Örültem, hogy sikerült egy újabb győzelmet szereznem a csapatnak, ám ezúttal kicsit magam miatt is boldog voltam. Nagyon erős érzelmek törtek ki belőlem" - mesélte Monteiro a WTCC Blognak.

"Többször is álltam már a dobogó tetőfokán, de ez most azért volt különleges, mert a pálya jellege miatt mindenki azt hitte, hogy a győzelem lehetetlen lesz számunkra."

"Nem volt könnyű dolgom, mert Gabriele folyamatosan nyomás alatt tartott. A csapat szabad kezet adott nekünk, csak azt kérték, hogy sportszerűen csatázzunk" - folytatta a portugál.

Monteiro 2010 után győzött ismét a WTCC-ben (akkor még a dízel SEAT-tal ment), ám a sikert ezúttal nem követte nagy ünneplés.

"Semmi őrült buli nem volt, a srácoknak ugyanis össze kellett pakolniuk a felszerelést, ami indult tovább Makaóba. Egy jót vacsoráztunk Gabrielével és a csapat vezetőségével."

Monteiro_chn_honda

Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával a portugál már mesélt arról, hogyan tud optimista maradni a folyamatos balszerencse ellenére, most pedig úgy érzi, ez a győzelem sem változtat majd sokat a lelkiállapotán.

"Tisztában vagyok azzal, mire vagyok képes, és eddig is tudtam, elég jó vagyok ahhoz, hogy futamokat nyerjek, és már többször összejöhetett volna idén. Természetesen egy győzelem azért mindig lendít picit az emberen. Olyan, mint egy 'jóérzés' pirula."

Egyetlen forduló marad hátra az idei WTCC szezonból, ám Monteiro úgy érzi, Makaón még összejöhet egy újabb siker. Tavaly a Honda mindössze harmadik hétvégéjét futotta a városi pályán, a portugál mégis dobogóra állt a prototípus Civic-kel.

"Makaón bármi megtörténhet. De elég csak megnézni Kínát. Tényleg nem számítottunk arra, hogy bármi jó is várhat ránk Sanghajban, aztán mégis hármas győzelmet arattunk. Sosem lehet biztosra menni. Makaón újra megtörténhet, de az ellentettje sem kizárt, mert rendkívül veszélyes a pálya" - zárta a tapasztalt hondás, aki 2010-ben és 2012-ben is harmadik volt a Guia versenypályán.

A makaói fordulót november 17-én rendezik, az Eurosport pedig szokás szerint élőben közvetíti az időmérőt és a futamokat is.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások