WTCR - Michelisz lenyűgözte Thompsont
Michelisz lenyűgözte Thompsont

Michelisz lenyűgözte Thompsont

LantiLanti
2013/12/30 20:47

FIA WTCC Slovakiaring, Slovak Republic 27-28 April 2013

James Thompson nem akárki a túraautózás világában, röviden és tömören a "nagyok" közé tartozik, a jelenlegi WTCC mezőnyben pedig a legnagyobbak egyike. Kétszer nyert Brit Túraautó Bajnokságot, 2004-ben például úgy, hogy csapattársként, azonos autóban (Vauxhall) legyőzte Yvan Mullert.

Egy szó mint száz, JT véleménye igenis sokat nyom a latba. Akkor is ha dicsér, és akkor is, ha elmarasztal. Szerencsére most dicsért, méghozzá teljesen spontán módon, ami még nagyobb szó.

Ezt a spontán dolgot úgy értem, hogy nem egy magyar újságíró kifejezetten Michelisz Norbira irányuló kérdésére válaszolt, hanem egy brit riporternek, aki egyszerűen csak azt akarta tudni, ki tette rá a legjobb benyomást a 2013-as szezonban.

"Norbi volt az a pilóta aki a leginkább lenyűgözött idén. Szerintem fantasztikus munkát végzett, főleg annak fényében kiemelkedő a teljesítménye, hogy egy kis csapatnál versenyzett" - kezdte Thommo a 'touringcars.net' kérdésére válaszolva.

"Érdemes összehasonlítani a teljesítményét a másik két (hondás) sráccal. Rendszeresen jobban ment náluk, de ha nem, akkor is általában ott volt a közelükben. Az első néhány hétvégét leszámítva kivételesen jól versenyzett, főleg a fiatal generációhoz képest. Nagyon meggyőző volt számomra." 

Ebben a 'főleg a fiatal generációhoz képest' mondatban azért érzésem szerint pici szurka is benne van, különösen a spanyol ifik felé. Fernando Monjét még Marokkóban küldte el melegebb éghajlatra egy fogalmatlan manőver miatt, Pepe Oriolának pedig Makaón adott volna szívesen (szerintem) egy sallert, a második futamon bemutatott majomkodásért.

Mindenesetre jó érzés olvasni, hogy egy valódi túraautós klasszis figyelmét is felkeltette Norbi idei teljesítménye.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások