WTCR - Michelisz: jó ötlet a közös teszt
Michelisz: jó ötlet a közös teszt

Michelisz: jó ötlet a közös teszt

LantiLanti
2013/11/08 19:31

Michelisz_Chn_honda_autoban

Michelisz Norbi saját honlapján (michelisz.hu) már részletesen elemezte a sanghaji hétvége történéseit, így legutóbbi beszélgetésünk során kicsit elszakadtunk Kínától, és általánosabb dolgokról esett szó. Így például a nemrég bejelentett közös tesztről, az időmérőkről és a pontrendszerről, valamint arról, hogy milyen pletykákat hallott Sanghajban.

Néhány napja a Motorsport-Total portálon jelent meg a hír, mely szerint a Honda és a Citroen megállapodott abban, hogy négy közös tesztet tartanak a holtszezon során. Norbi szerint ez kifejezetten jó ötletnek tűnik, bár azt egyelőre még nem tudni, ő részt vehet-e rajtuk, és ha igen, melyiken.

"A hír tényleg elég friss, még én sem egyeztettem róla a hondás főnökökkel. Viszont Sanghajban szombaton a bárban beszélgettem James Thompsonnal, aki azt mondta, valószínűleg lesz közös Honda és Lada teszt is. Nem kizárt, hogy ugyanarról beszélt. Nekem úgy tűnik, a gyártók picit összefognak majd a tél során" - mondta Norbi a WTCC Blognak.

"Mindenképpen jó ötletnek tartom, hiszen nagyon fontos, hogy legyen referenciánk a teszteken. Ez picit amolyan 'adok is, kapok is' elven működik, azaz minden résztvevő gyártó profitálhat belőle."

Michelisz_Chn_Honda_oldalrol

Norbi szerint azonban a januári első időpont még kicsit korainak tűnik a Honda szempontjából, hiszen várhatóan nem sokkal azelőtt készül majd el az új autó.

"Ha netán a januári teszten a Honda hátrányban lesz a Citroennel szemben, nem kell megijedni. Biztos vagyok benne, hogy a szezon rajtjáig sokat fejlődik majd a Civic."

Na persze benneteket nyilván az érdekel leginkább, hogy Norbi ott lesz-e valamelyiken.

"Erről még nem egyeztettünk, tehát konkrétumot nem tudok mondani. Viszont azt tartom valószínűnek, hogy akárcsak idén, jövőre is márciusban tudom majd kipróbálni az új autót."

Az viszont már nem a prototípus lesz, mint 2013-ban, és szerencsére majd' egy hónappal később kezdődik a szezon, szóval ez biztatónak tűnik.

Egyelőre ennyit, de holnap folytatjuk, és megtudhatjátok, mit gondol Norbi az időmérőről, a pontrendszerről, sőt, néhány érdekességet is megoszt veletek, amit a paddockban hallott.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások