WTCR - Marrakeshben indulhat az új szezon
Marrakeshben indulhat az új szezon

Marrakeshben indulhat az új szezon

LantiLanti
2013/11/04 15:31

Marrakesh_general

Megint itt egy újabb naptártervezet. Ez pont olyan horderejű hír a WTCC-ben, mint hogy valakit júliusban megcsíp egy szúnyog a Balaton parton. Megszoktuk. Majd március közepe táján elkezdjük komolyan venni ezeket az infókat, de még akkor sem biztos, hogy meglesz a végleges naptár.

Sebaj, amíg jók a versenyek, addig ez legyen a legnagyobb probléma.

A fordulók száma ebben a verzióban sem változott, ahogy Marcello Lotti korábban kijelentette, szeretnék megtartani a 12 hétvégés felállást.

Jelen állás szerint két új helyszín kerülne be: a Paul Ricard, ahol még sosem rendeztek WTCC fordulót, és Spa-Francorchamps, amely 2005 után térhet vissza Túraautó Világbajnokság vérkeringésébe.

A távozók között található Porto, hiszen a helyi utcai versenyt alapból csak kétévente rendezik meg, és Monza, amely viszont érzékeny veszteség, mivel egy legendás helyszínről van szó, amely ráadásul 2005 óta minden évben szerepelt a naptárban. Ha ez megvalósul, akkor Makaó marad az egyetlen pálya, ahova története során mindig ellátogatott a WTCC.

A legfrissebb tervezet szerint Marrakeshben indulna szezon, aminek a gyártók szerintem nem fognak örülni, hiszen ki szeretné egy amortizációs körön kipróbálni a vadonatúj autókat?

Szóval akkor íme a 2014-es WTCC versenynaptár legújabb tervezete:

Április 6. - Marrakesh

Április 20. - Paul Ricard

Május 4. - Hungaroring

Május 11. - Szlovákiaring

Május 25. - Salzburgring

Június 8. - Moscow Raceway

Június 22. - Spa-Francorchamps

Augusztus 3. - Termas de Río Hondo

Szeptember 14. - Sonoma

Október 12. - Sanghaj

Október 26. - Suzuka

November 16 - Makaó

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások