WTCR - Makaóban virít az RML

Makaóban virít az RML

LantiLanti
2013/11/11 20:18

Chevrolet-Logo-Wallpaper

Bár három gyári csapat is indult a WTCC-ben 2014-ben, most mégis az RML-ről, és az általuk építendő privát Chevrolet-kről beszélnek a legtöbbet a bennfentesek. Pontosan hány darab készül? Mikor lesz kész? Mely csapatok versenyezhetnek vele, és így tovább. A kérdések sora szinte végtelen.

Talán pont ezt érezve döntött úgy a brit alakulat, hogy Makaóban véget vet a találgatásoknak, és a nyilvánosság elé áll a részletekkel. A Motorsport-Total értesülései szerint az idényzáró hétvége után már sokkal tisztábban látunk majd.

Először is bejelentik, pontosan hány új fejlesztésű Cruze készülhet. Egyelőre annyit tudunk, hogy minimum hat, ám egyes hírek szerint akár hét, sőt nyolc is lehet a végső szám, az érdeklődők anyagi lehetőségeitől függően. Könnyen lehet viszont, hogy egy-két autó csak a szezonkezdet után készül el.

Továbbá úgy hírlik, nyilvánosságra hozzák, megy csapatokkal szerződnek 2014-re. Az RML-Chevrolet kaland egy teljes egészében privát projekt, tehát az érdeklődőknek (részben legalább is) előre kell fizetniük. A német lap úgy tudja, eddig csak két pilóta, Tom Chilton és Hugo Valente (Campos Racing) utalt a wellingboroughi csapatnak.

Érdeklődőkből viszont nincs hiány. Az MST jelenlegi chevys csapatok közül a Bamboot és a Nikát említi, a BMW-s alakulatok közül pedig a ROAL és a Wiechers háza tájáról hallott érdeklődést a Cruze-ok iránt. Illetve ők is úgy tudják, hogy a Camposnál szóba került egy második autó.

Végül, de nem utolsó sorban, egy tanulmányrajzot is nyilvánosságra hoznak, amelyből kiderült, nagyjából hogyan fest majd az új szabályok szerint épített Chevrolet.

Fotó: Chevrolet

Hozzászólások