WTCR - Lopez: bizonyítottam
Lopez: bizonyítottam

Lopez: bizonyítottam

LantiLanti
2013/12/18 12:15

Lopez_citroen_itw

José Maria "Pechito" López jövőre a Citroen gyári versenyzőjeként indulhat a WTCC-ben két világklasszis, Yvan Muller és Sebastien Loeb társaként. Az argentin versenyző szerződtetéséről régóta pletykáltak már, hiszen a francia gyártó számára Dél-Amerika kiemelten fontos terület.

A Renault F1 korábbi tesztpilótája szerint azonban emellett azért is rá esett a Citroen választása, mert bizonyította képességeit a fontos pillanatokban.

López eddig egyetlen hétvégén állt rajthoz a WTCC-ben, idén Argentínában, ahol a Wiechers Sport BMW-jével megnyerte a második futamot.

"Úgy érzem, annak a győzelemnek nagy szerepe volt abban, hogy a Citroen meghívott a valenciai majd a monzai tesztre. Emellett más tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy végül engem választottak, például a professzionalista hozzáállásom én munkastílusom" - mondta López.

Yves Matton, a Citroen Racing csapatvezetője a hétfői sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, nagy reményeket fűznek López érkezéséhez, és a 30 éves córdobai is szeretné maximálisan kivenni részét a munkából.

"Nagyon remélem, hogy hozzá tudok járulni az autó fejlesztéséhez és beállításához, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassuk majd a pályán."

Citroen_wtcc_bemutato

Azt pedig hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy két olyan klasszis mellett versenyezhet majd, mint Muller és Loeb.

"Óriási öröm és kiváltság, hogy egy ilyen fantasztikus csapat tagja lehetek, két olyan elképesztő pilóta mellett mint Yvan és Sebastien. Córdobában nőttem föl, ahol az emberek megőrülnek a raliért, úgyhogy egy álom válik valóra azzal, hogy Loeb csapattársa lehetek" - zárta López.

Az argentin pilóta eddigi pályafutása két részre osztható. 2006-ig formaautókkal versenyzett, 2003-ban megnyerte a WSR elődjét, a Formula-Renault V6 sorozatot. A következő évben tesztelt a Renault és a Minardi F1-es csapatánál is, majd miután 2005-ben futamot nyert az induló GP2-es bajnokságban, ismét lehetőséget kapott a Renault-tól. Összesen 11 F1-es tesztnapon vett részt.

Versenyzői lehetőséget azonban nem kapott a Forma-1-ben, így váltott, és elkezdett túraautókkal menni. 2008-ban megnyerte az argentin TC2000 sorozatot, amit 2009-ben és 2012-ben újabb két bajnoki cím követett.

2010-ben ismét felcsillant előtte az F1-es lehetőség, amikor az új csapatok egyike, a USF1 szerződtette. Az amerikai program azonban végül nem indult el, López pedig azóta valószínűleg végleg lemondott a Forma-1-ről.

Fotó: Citroen Racing

Hozzászólások