WTCR - Loeb egy Peugeot 308-cal tesztel

Loeb egy Peugeot 308-cal tesztel

LantiLanti
2014/01/12 11:44

Loeb_chapur_peugeot

Orosz barátunknak, Eugene-nek köszönhetően megtudtuk, hogy Sebastien Loeb egy Peugeot 308-as túraautó volánja mögé ülve tesztel ma (január 12, vasárnap) a Rio Hondo versenypályán. A WTCC idén augusztus harmadikán teszi tiszteletét Argentínában, Loeb számára pedig kulcsfontosságú, hogy valamennyi pályáról rendelkezzen tapasztalatokkal, mielőtt nekivág élete első túraautós szezonjának.

A kilencszeres ralivilágbajnok azzal a kétliteres Peugeot 380-as versenyautóval köröz a Circuit Rio Hondo-n, amellyel az argentin Facundo Chapur tavaly bajnok lett a Turismo Nacional túraautó sorozat nagy géposztályában (Class 3).

A hírek szerint Loeb nem sokkal a teszt után tovább is áll, és Sonoma felé veszi az irányt. Nem nehéz kitalálni, miért, a közkedvelt amerikai pályát is meg akarja ismerni, mielőtt a Citroen C-Elysée-vel versenyezne rajta.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, Loeb Argentínában meglátogatta a Dakar rali mezőnyét (szombaton éppen pihenőnap volt), ám azt határozott kijelentette, 2015-ben nem indul a Peugeot-val a világ legismertebb tereprali versenyén, hiszen minden idegszálával a WTCC-s programra akar összpontosítani.

Fotó: Horacio Cambeiro

Hozzászólások