WTCR - Loeb 13. lett a Scorpion Masters-en
Loeb 13. lett a Scorpion Masters-en

Loeb 13. lett a Scorpion Masters-en

LantiLanti
2013/12/05 15:45

Loeb_palyamotor

Nem vallott szégyent a motorosok között sem a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb, aki jövőre már a WTCC-ben versenyez a Citroen gyári csapatában. Az elzászi klasszis 13. lett a Paul Ricard versenypályán megrendezett Scorpion Masters névre keresztelt versenyen, amely négy szakágat ötvözött.

Az indulóknak triál, enduro, supermoto és pályaversenyen kellett összemérniük tudásukat, és a legjobb összetett eredmény számított. Loeb ezúttal pályán volt a legjobb, ott egyszer 9., egyszer 10. lett, a triálban a 13., az enduroban a 15., a supermotoban pedig a 22. helyet szerezte meg, így összességében 13.-ként zárt (28 indulóból).

"Nagyon jól éreztem magam a Scorpion Mastersen, kiváló volt a hangulat, és örültem, hogy összemérhettem magam a világ legjobb motorosai közül néhánnyal. Két dolgot sajnálok: az egyik, hogy egy régóta hordozott Compartment-szindróma miatt nagyon fájt a karom, a másik pedig, hogy Soheil Ayari megelőzött" - mondta Loeb a verseny után.

Ayari volt Loebön kívül az egyetlen autósportos vendégszereplő a Scorpion Mastersen, és mivel ők ketten még barátok is, folyamatosan ment köztük a rivalizálás. A GT-s klasszis végül kilencedik lett, a versenyt pedig a háromszoros enduro világbajnok David Knight nyerte.

Pár fotó Loebről:

Loeb_trial

Loeb_supermoto

Loeb_palyamotor_2

Mondanom sem kell, a tízezres francai publikum Loeb minden mozdulatánál megőrült. Nézzétek csak meg ezt a videót:

Fotó: Nicolas Delpierre

Hozzászólások