WTCR - Lada: amikor nem működik a gumi
Lada: amikor nem működik a gumi

Lada: amikor nem működik a gumi

LantiLanti
2013/11/02 17:09

Thompson_lada_sang_hatulrol

Bizakodással indult, de csalódással zárult a Lada Sport Lukoil csapat számára a sanghaji WTCC hétvége szombati napja. James Thompson ígéretes köridőket futott használt gumikon a szabadedzések során, az FP2-t például a negyedik helyen zárta, mindössze öt tizeddel Yvan Muller mögött.

A brit pilóta és az orosz csapat így joggal reménykedett abban, hogy könnyedén bejutnak a Q2-be, ahol aztán megpróbálhatnak rámenni például a fordított rajtrácsos pole-re. De nem ez történt, JT már a Q1-ben elvérzett, új gumikon ugyanis megkétszereződött a hátránya az élbollyal szemben.

"Nagyon csalódott vagyok az időmérő nyújtott teljesítményünk miatt, hiszen a szabadedzéseken elért kilencedik és negyedik hely után minden okunk megvolt azt feltételezni, hogy tovább fejlődhetünk" - mondta Thompson.

"Annak ellenére, hogy csak egy tizeddel maradtam el a top12-től, úgy érzem, a vártnál sokkal gyengébb volt a tempónk."

"A legnagyobb problémát az jelentette, hogy új gumikon nem tudtunk olyan mértékben előre lépni, mint szerettünk volna. Most alaposan átnézzük az adatokat, és remélem, jelentőset tudunk gyorsulni holnapig."

A Lada Sanghaj előtt három bapon át Magny-Coursban tesztelt, és elsősorban az első futóműre helyeztek nagy hangsúlyt. Thompson pénteken még azt mondta, a harminc perces teszten elért ötödik hely a franciaországi munka eredménye. Ám úgy tűnik, az új beállítások új gumikon még nem igazán működnek.

A verseny szempontjából viszont még mindig ez a jobbik variáció, hiszen holnap a gumik kopásával párhuzamosan a Granták tempója közelebb kerülhet az élmezőnyéhez.

Thompson csapattársa, Mikhail Kozlovskiy megszenvedett a trükkös sanghaji körrel, az orosz srác 1,8 másodperces hátránnyal 21. lett.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások