WTCR - Hármas teszt lehet februárban
Hármas teszt lehet februárban

Hármas teszt lehet februárban

LantiLanti
2014/01/09 14:13

Citroen_lada_honda_logo

A Citroen nemrég Abu Dhabiban járt, a Lada és a Honda pedig ezerrel dolgozik a műhelyben az új autón. A WTCC három gyári alakulata javában készül a 2014-es szezonra, és úgy tűnik, február végén az is kiderül, ki milyen munkát végzett a tél során.

Az elmúlt hónapokban többször is felröppent a hír, hogy a gyári csapatok szeretnének kollektív teszteket tartani, ahol összemérhetik az új autókat, és még a szezonkezdet előtt információkat szerezhetnek arról, hol állnak a riválisokhoz képes.

A pletykák eddig a Hondáról és a Citroënről szóltak, a Motorsport-Total pedig Sanghaj után négy konkrét időpontot is megjelölt, amikor a francia és a japán márka közös tesztet tarthat. A WTCC Blog azonban most úgy értesült, hogy február végén a Lada is csatlakozna két riválisához az új fejlesztésű TC1-es Grantával.

"A terveink szerint február közepén tartjuk az első tesztet az új autóval, erre szokás szerint a Lada bevált pályáján, Magny-Cours-ban kerül majd sor. Ezt követően február végén lesz egy közös tesztünk a Hondával és a Citroennel, szintén Franciaországban, a Paul Ricard versenypályán" - mondta Mikhail Kozlovskiy a WTCC Blognak.

Kozlovszkij_arc

A Ladánál a fejlesztőmunka jelentős részét nyilvánvalóan idén is James Thompson valamint a márka új szerzeménye, Rob Huff végzi majd, ám reményei szerint az orosz pilóta is lehetőséghez jut a szezonkezdet előtt.

A tesztprogram mellett arra is kíváncsiak voltunk, mit hallott Kozlovskiy a 2015-ös Priora programról. A WTCC Blog korábban úgy értesül, a Lada az új Priora bemutatása után jövőre már ebből a típusból építene WTCC-s autót.

"Azt én is hallottam, hogy idén mutatják be az új Priorát, és nagyon remélem, hogy mi is használhatjuk majd. Ennél több információt azonban egyelőre nem kapta a csapatvezetéstől" - zárta Kozlovskiy.

A legutóbbi hírek szerint a Lada továbbra is szélcsatornás teszteket végez a radikálisan átalakított új Grantán, az első TC1-es autó pedig valamikor január végén, február elején készülhet el.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások