WTCR - WTCC futam La Bañezában?
WTCC futam La Bañezában?

WTCC futam La Bañezában?

LantiLanti
2014/01/05 11:41

La_baneza_motoros_1

Őszintén szólva ez a legelképesztőbb pletyka, amit az utóbbi két-három évben a WTCC-vel kapcsolatban olvastam, de a szerző olyan magabiztosan fogalmaz, hogy inkább leírom. Ha másért nem, hogy mosolyogjunk egy jót.

Spanyol források szerint a Leóntól mintegy 50 kilométerre található La Bañeza városa megkezdte a tárgyalásokat a WTCC vezetőségével, 2015-ben ugyanis világbajnoki futamot akarnak rendezni a kb. 11 ezer fős település legendás utcai versenykörén.

Itthon talán csak a fanatikus motoros rajongóknak mond valamit ez város, bevallom őszintén, én is most olvastam utána, mit kell tudni róla. Az észak-kasztíliai település egy meglehetősen különleges formát választott a meglátogatás ünnepének (arra emlékeznek, hogy Gábriel megjelent Máriának) méltóvá tételére. 1954 óta minden évben egy városi motorversenyt rendeznek.

Olyan klasszisok köröztek már a szalmabálákkal szegélyezett poros utcákon, mint Ricardo Tormo (róla kapta nevét a valenciai pálya), Jorge Aspar Martinez (Talmácsi Gábor korábbi csapatfőnöke) vagy éppen Manuel "Champi" Herreros (80 ccm-s világbajnok).

A városvezetés és a szervezők azonban szeretnék még ismertebbé tenni otthonukat és hagyományaikat, amire állítólag a WTCC-t szemelték ki eszközül. A Túraautó Világbajnokság idén már második alkalommal kerüli el Spanyolországot, amin szintén változtatni szeretnének a helyi motorsport kedvelők.

A beszámoló szerint januárban elkezdődnek az átalakítási munkálatok, amik lehetővé tehetik, hogy egy FIA világbajnoki versenynek is otthont adhasson ez a legendás kör. A fotókat és a videót elnézve azért akadnak kételyeim...

Utóbb kiderült, hogy a cikket a "wtccspain.com" oldal a spanyol bolondok napja alkalmából írta. :)

La_baneza_palya

La_baneza_motoros_regi

La_baneza_motoros_2

Fotó: labanezagp.com, arpem.com

Hozzászólások