WTCR - Coronel: 1 millió euró kéne
Coronel: 1 millió euró kéne

Coronel: 1 millió euró kéne

LantiLanti
2013/12/05 17:31

FIA WTCC Suzuka, Japan 20-22 September 2013

Tom Coronel szerint jelentős, sőt, számára már-már elviselhetetlen mértékben nőnek jövőre a költségek a WTCC-ben, a ROAL Motorsport holland versenyzője szerint nagyjából egymillió euró, azaz közel 300 millió forintba kerül majd egy szezon a világbajnokságon.

Coronel évek óta a WTCC egyik legnagyobb becsben tartott privát pilótája, aki rutinjával és kellő csibészségével még a nehéz helyzetekből is ki tud hozni ezt-azt. Ám könnyen lehet, hogy a mostani számára is megoldhatatlan feladat lesz.

"A bajnokság egyszerűen túl drágává válik az olyan pilótáknak, mint én. Ha minden így megy tovább, akkor a WTCC inkább a gyártók sorozata lesz. Jelenleg azt mondanám, hogy 2014-ben kb. 1 millió euró kell egy teljes szezonhoz, nekem pedig nincs ennyi pénzem. Már eddig is a határaim közelében voltam" - mondta Coronel a Motorsport-Totalnak.

A holland sikeres üzletember lévén részben saját pénzből versenyez, ám a költségvetés egy jelentős hányadát szponzorok hozzák össze. Bár a BMW-jén hatalmas logók vannak, egy hungaroringi beszélgetés során elárulta, a támogatók nem adnak annyit, amennyit a méretes feliratok érnének, csak így mégis jobban mutat az autó, mint üresen.

Jövőre azonban az eddigi pénz közel dupláját kéne elkérnie a szponzoroktól, ami lehetetlen küldetésnek tűnik.

"Ez nem csak egyszerűen nehéz, ez egyenesen lehetetlen helyzet. Alapesetben optimista ember vagyok, de ha most nem történik csoda, akkor nem lesz folytatás" - zárta a holland.

A WTCC Blog egyébként úgy értesült, hogy Gianni Morbidelli érkezhet a ROAL Motorsporthoz (Coronel helyére vagy mellé), és az olasz elég komoly hátszéllel közlekedik.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások