WTCR - Chiltoné a második Chevrolet
Chiltoné a második Chevrolet

Chiltoné a második Chevrolet

LantiLanti
2013/11/20 12:57

Chilton_Makao_arc

Erről is írtunk már, úgyhogy a rendszeres WTCC Blog olvasókat nem éri váratlanul. Tom Chilton Makaóban a TouringCarTimes-nak megerősítette, megállapodott az RML-el, és övé lesz a második darab a brit csapat által épített privát Chevrolet Cruze-ok közül.

Chilton számára egy valóságos rémálom volt az idényzáró, ahova még úgy érkezett meg, hogy akár az összetett második helyre is felérhet. A második szabadedzésen viszont saját hibájából összetörte a Chevyt, amivel hátrányba került az időmérőn. Az első futam előtt azonban riválisa, Gabriele Tarquini autójában motort kellett cserélni, ami ismét felcsillantott némi reményt.

Legalábbis pár kör erejéig. Az első futamon ugyanis Pepe Oriola belelökte Chiltont a falba, amivel igen nehéz, bár még mindig nem reménytelen helyzetbe került.

"A második futam előtt egy pont hátrányom volt James Nash-el szemben, és ha megnyerem a versenyt, az összetett második helyezés is elérhető lett volna" - mondta Chilton a TouringCarTimes-nak.

"Lerajtoltam Nash-t, és arra gondoltam: oké, a harmadik hely megvan. Aztán az előttem lévők kicsit feltartottak, de akkor még elég sok volt hátra a futamból, és hittem benne, hogy megelőzhetem őket. Ám sajnos odáig nem sikerült eljutnom."

Chilton_Makao_chevrolet_torott

Chilton elmondása szerint Nash folyamatosan lökdöste hátulról, ami miatt elhajlott a kipufogó, és a brit autója megadta magát a Maternity kanyarban. Ez indította el azt a bizonyos botrányos tömegbalesetet, amelyben az ázsiai pilóták elfelejtették, mit jelent a sárga és a piros zászló.

De térjünk át a jövőre. Bár Chilton a rendelést már leadta, egyelőre ő maga sem tudja, mely csapathoz viszi az új Chevrolet-t. Annyi biztos, hogy az RML-nél nem marad, a brit alakulat ugyanis jövőre csak a partnerek kiszolgálásával foglalkozik majd, illetve készül a 2015-ös visszatérésre (valószínűleg egy gyári partnerrel).

"Van néhány lehetőségem, és ilyenkor mindenki sokat ígér. De amíg a szponzorokkal nem véglegesítjük a megállapodásokat, addig a csapatokkal sem tudok tárgyalni. Ráadásul az egyes ajánlatok között árban komoly különbségek vannak" - zárta Chilton, aki végül az ötödik helyen zárt az összetettben.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások