WTCR - Chilton Huff "miatt" csúszott a falnak
Chilton Huff "miatt" csúszott a falnak

Chilton Huff "miatt" csúszott a falnak

LantiLanti
2013/11/15 19:33

Chilton_makao_13_chevrolet

Tom Chilton saját bevallása szerint is pályafutása második legnagyobb balesetét szenvedte el ma magyar idő szerint fél hat körül, amikor a második szabadedzésen kicsit besokallt a makaói pálya egyik igen trükkös részén, és flipperezett egyet szegény Chevrolet-vel a szalagkorlátok között.

A 28 éves RML pilóta az autó jobb és bal oldalát is csúnyán lerendezte, ráadásul ő is összeszedett egy-két zúzódást. Chilton magától gyógyul (idővel), az autót pedig az ex-gyári csapat szerelői csodával határos módon összeszögelték az időmérőre. Mi az hogy összeszögelték!? Chilton bejutott vele a Q2-be, ahol hetedik lett, és ezzel életben tartotta esélyeit az összetett dobogóra.

"Vannak fájdalmaim itt-ott. Valószínűleg ez volt pályafutásom második legnagyobb balesete" - mesélte Chilton a TouringCarTimes-nak.

A brit pilóta magyarázattal is szolgált a hibára, amiben - meglepő módon - az RML-től tavaly távozó Rob Huff is szerepelt. Chilton ugyanis rendesen átnézte a tavalyi világbajnok makaói telemetria adatait, és azok segítségével próbált gyorsulni, úgy tűnik, túl nagy tempóban.

"Nagyon hajtottam magam, talán túlságosan is, és emiatt majdnem totálra tettem az autót. Az egyik kanyarban Huff elképesztően gyors volt, és azt hittem, én is képes vagyok rá. Aztán egyszer csak bumm, repültek szanaszét a kerekek" - mondta Chilton a rá jellemző laza stílusban.

Az időmérőn is akadtak gondjai, a Q1-ben például lelazult a hátsó légterelője (ezért láttuk a közvetítésben, hogy szerelték), és ettől durván túlkormányzott lett a Chevy. Az egyik piros zászló viszont kapóra jött, és gyorsan megjavították.

Chilton egyébként kifejezetten hálás volt az RML szerelőinek, hiszen pontosan tudja, ha nem jut be a Q2-be, nem sok esélye maradt volna az összetett dobogóért harcolni.

"Akkor a negyedik, de az is lehet, hogy az ötödik helyet kellene figyelnem. Így még van sanszom a másodikra is, ám ha realista akarok maradni, akkor azt mondom, megpróbálom magam mögött tartani James Nash-t" - zárta az angol, aki tehát a harmadik helyezést tűztek ki célul a vasárnapi futamokra.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások