WTCR - Borkovic Chevrolet-ra vált
Borkovic Chevrolet-ra vált

Borkovic Chevrolet-ra vált

LantiLanti
2013/12/22 11:34

Borkovic_chevrolet_etcc

Még el sem kezdődött a 2014-es szezon, Dusan Borkovic máris autót váltott. A szerb versenyző kb. egy hónapja jelentette be, hogy fellép az ETCC-ből a WTCC-be, ahol egy TC2-es SEAT Leónnal versenyez majd a Yokohama kupáért.

Közben azonban változtak a dolgok, és ma hozta nyilvánosságra, hogy jövőre inkább egy új fejlesztésű, azaz TC1-es Chevrolet Cruzal indul a Campos Racing színeiben.

A 29 éves Borkovic szerethet autót cserélni, idén ugyanis egy SEAT-tal kezdte az Európa-bajnokságot, ám egy TC3-as Chevyvel fejezte be, és lett harmadik az összetettben.

"Az eddigi tervünk az volt, hogy a Yokohama kupában állok rajthoz következő szezonban. Nemrég azonban érkezett egy ajánlat az Eurosporttól és a Campos Racingtől, aminek köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy a legjobbakkal mérjem össze magam. Mivel gyorsan kellett választ adni, nem volt időm sokat gondolkodni, de azonnal belementem, hogy a WTCC elit kategóriájában versenyezzünk" - mesélte Borkovic.

A helyzet azért nem ilyen egyszerű, Borkovic eddigi költségvetése ugyanis a TC2-es programra volt elegendő, a TC1-es Chevy viszont többe fog kerülni, így a szerbnek további támogatókat kell találnia.

"Ilyen lehetőség csak egyszer adódik egy életben; most vagy soha. Bár az tény, hogy egyelőre nincs meg a költségvetés a teljes szezonra" - zárta Borkovic.

A maximálisan elérhető hat Chevrolet-ból tehát négy már gazdára talált, kettőt a ROAL Motorsport versenyeztet majd a Tom Coronel - Tom Chilton párossal, kettő pedig a Camposhoz kerül, ahol a Hugo Valente - Dusan Borkovic kettős próbálkozhat. Az utóbbinál azért létezik acélosabb felállás...

Fotó: ETCC Media

 

Hozzászólások