WTCR - Az első kép az új Hondáról
Az első kép az új Hondáról

Az első kép az új Hondáról

LantiLanti
2013/12/03 08:02

Honda_14_elso

Az elmúlt hetekben talán mi is kicsit új éreztük magunkat, mint a híres páros, Vladimir és Estragon, akik két felvonások keresztül várnak Godot-ra. Néhányan talán már a kötelet is kipróbálták, de remélem sikertelenül, mert a várakozásnak vége.

A Castrol Honda Racing Team JAS ugyanis ma nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotót a 2014-es Honda Civic-ről.

Az autó az elmúlt hónapok során rengeteg időt töltött az olaszországi szélcsatornában, miközben a Honda R&D Japánban található központjában fékpadon nyúzták az izmosított, most már közel 400 LE-s motort.

"A szélcsatornában zajló tesztidőszak véget ért, az aeroelemek szempontjából gyakorlatilag elékészült az autó. A tavalyi évvel ellentétben idén egy tesztgép is rendelkezésünkre áll majd" - mondta William de Braekeleer az Autosportnak.

A munka ezután is folytatódik, hiszen a csapat tervei szerint csak jövő év január közepén kezdődik meg az új Civic tesztelés, ami viszont intenzív lesz. A tervek között négy közös teszt is szerepel a Citroennel, sőt, egyes pletykák szerint a Lada is csatlakozhat a társasághoz.

A két gyári autót jövőre is Gabriele Tarquini valamint Tiago Monteiro vezeti majd, Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport mellett pedig lesz egy másik privát hondás alakulat is, a Proteam Racing Mehdi Bennanival.

Fotó: Castrol Honda Racing Team JAS

Hozzászólások