WTCR - A Wiechers csomagol, a Campos szerel
A Wiechers csomagol, a Campos szerel

A Wiechers csomagol, a Campos szerel

LantiLanti
2013/11/16 12:38

Soong_seat_campos_crash_mak_13

Két marokkal szedte az áldozatokat a tegnapi maratoni időmérő edzés. Az eredetileg 30 percesre tervezett Q1 több mint egy órán át tartott, mivel baleset miatt háromszor is meg kellett szakítani az edzést. Először Hugo Valente (Campos SEAT), majd Michael Soong (Campos SEAT) csapta falnak az autót, harmadszor pedig Fredy Barth (Wiechers BMW) zúzta le a technikát.

Mondanám, hogy a szombati szünnapon kopácsolástól hangos a paddock, de valójában a versenyautók és motorok hangja mindent elnyom, hiszen annak ellenére, hogy a WTCC pihen, a 60. Makaó GP ma is dübörög. Ettől persze igaz, hogy a Túraautó Világbajnokság csapatai közül némelyik szombaton is lázasan dolgozik.

A Camposnál reményteli a helyzet. Soong a Fischerman's kanyarban állt falba a Leónnal, és a motortérben ki is gyulladt valami (képen), de a sportbírók hamar eloltották. A csapat tájékoztatása szerint az autó nem sérült meg olyan komolyan, mint elsőre látszott. Valente SEAT-ja már nem ilyen jólfésült, miután a jövőre Chevrolet-ra váltó franciát a Paiol kanyarban a korlát térítette jobb belátásra, de a csapatfőnök bizakodó.

"Keményen kell dolgoznunk, és sok munka vár még ránk, de meg tudjuk javítani az autókat" - mondta Joan Orús csapatvezető.

Barth_bmw_crash_wiechers_mak_13

A Wiechersnél sokkal szomorúbb a helyzet, náluk a pakolás hangja hallható a kalapálás helyett. A történelem gonosz módon ismételte önmagát a Q1 végén, Fredy Barth ugyanis pont abban a kanyarkombinációban (Solitude Esses) rendezte le a BMW-t, ahol két éve súlyos balesetet szenvedett (akkor még SEAT-tal), és az eszméletét is elveszítette. Ráadásul Tom Chilton is itt zúzta le a Chevyt az FP1-ben.

A TouringCarTimes értesülése szerint a BMW annyira megsérült, hogy lehetetlen megjavítani, sőt, az FIA ellenőrei a kasztnit is átvizsgálták, hiszen lehet, hogy totálkárra tört a sötétkék 320TC. Dominik Greiner a túraautós honlapnak tegnap azt mondta, akkor sem tudják megjavítani Barth autóját, ha a Szövetség emberei zöld utat adnak a kasztni használatának.

A Wiechers tehát sajnos csomagol, és ezzel 33 főre fogyatkozik a makaói mezőny. Barth kiválása miatt Darry O'Young örökli meg a 16. rajthelyet.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások