WTCR - A bajnokok estélye
A bajnokok estélye

A bajnokok estélye

LantiLanti
2013/12/07 11:53

Honda_fiagala_13

Tegnap este a párizsi Cité du Cinéma adott otthont az FIA 2013-as évzáró gálájának, ahol egy látványos műsor keretében díjazták a nemzetközi szövetség által felügyelt valamennyi bajnokság legjobbjait.

Világbajnokságról lévén szó a WTCC idei főszereplői is ott voltak a francia fővárosban, átvehette serlegét az immár négyszeres világbajnok Yvan Muller, a második helyezett Gabriele Tarquini és a harmadik James Nash is.

Rajtuk kívül a Honda képviseletében a japán márka projektvezetője, Daisuke Horiuchi is színpadra lépett, hogy átvegye a gyártók világbajnoki címéért járó kupát. A Honda a Forma-1-es sikerkorszak (amikor a McLaren motorszállítójaként 1988 és 1991 között halomra nyerték magukat) óta most először szerzett FIA világbajnoki elsőséget.

"Ez a világbajnoki cím egy komoly jutalom mindenkinek, aki nagyon keményen dolgozott a programunkon, akár a pályán, akár otthon, Japánban, Olaszországban és Magyarországon. Hála a JAS Motorsport, a Zengő Motorsport, a Mugen valamint a Honda R&D elszántságának, és tudásának, illetve versenyzőink, Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert tehetségének, négy győzelmet szereztünk, és további 16-szor álltunk a dobogón. Ez valóban büszkeséggel tölt el az első WTCC-s szezon végén" - mondta Horiuchi.

A Honda érdemeit nem kisebbítve azt azért meg kell jegyezni, hogy a japánokon kívül idén csak a Lada nevezett a gyártók bajnokságába, így a Chevrolet nem versenyezhetett a Hondával.

Muller_fiagala_13

A díj átvétele után Muller is mondott néhány szót.

"Nagy megelégedettséggel tölt egy, hogy bajnok lettem, mivel sokáig még az sem volt biztos, egyáltalán ott lehetek-e a mezőnyben. Már az is nagy siker volt, hogy egyáltalán elindulhattam Monzában. Nem tudom, hogy ez a győzelem nehezebb volt-e, mint a korábbiak, de az biztos, hogy nehéz volt, viszont kicsit másképp" - mondta Muller.

"Kemény feladat volt szponzorokat találni, és jóval alacsonyabb költségvetésből dolgozhattunk. Mégis bajnokok lettünk, és ezúttal gyári támogatás nélkül."

Muller_fiagala_justine

A gálán megjelent Muller kedvese Justine Monnier is, aki már csak hetek választanak el a nagy pillanattól. Érkezik a trónörökös.

Az FIA gálát sajnos sem a televízióban, sem az interneten nem lehetett nyomon követni, így kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy sikerül-e valamilyen felvételt szerezni róla.

Fotó: WTCC Media, Yvan Muller FB

Hozzászólások