WTCR - Így reagáltak a szabályalkotók Michelisz Norbiék visszalépésére
Így reagáltak a szabályalkotók Michelisz Norbiék visszalépésére
Fotó: fiawtcr.com

Így reagáltak a szabályalkotók Michelisz Norbiék visszalépésére

LantiLanti
2020/09/24 13:28
Néhány órával azt követően, hogy a Hyundai Motorsport bejelentette, mindkét partnercsapata visszalép a WTCR második versenyhétvégéjétől, közös közleményt adott ki az FIA, a WSC és az Eurosport Events.

A koreai márka azzal indokolta döntését, hogy "nem részesülnek a riválisokéval egyenlő elbánásban", utalva ezzel az általuk igazságtalannak tartott teljesítmény kiegyenlítésre, és arra, hogy egyes márkáknak megengedték, hogy ne az idéntől kötelező közös Magnetti Marelli elektronikát használják. 

A bejelentés után hosszas egyeztetés indult meg a bajnokság irányításában szerepet kapó szervezetek között. A tárgyaláson részt vette a Marcello Lotti vezette WSC, amely a TCR-kategória tulajdonosa, és egyben a technikai szabályok, így a BoP megalkotója. Ott volt az FIA, amely a WSC-vel közösen felügyeli a WTCR szabályait, és a bajnokságot promóterként szervező Eurosport Events is.

Miért léptek vissza Michelisz Norbiék és meddig tarthat a bojkott? | Eurosport

Atomrobbanásra ébredt csütörtökön a túraautósportot szerető közösség, néhány órával az első szabadedzés kezdete előtt a Hyundai Motorsport bejelentette, mind a két csapata visszalép a WTCR második versenyhétvégéjétől. Az Eurosport Hungary értesülése szerint a BRC Racing és a Team Engstler pilótái már el is indultak haza, így Michelisz Norbiék biztosan nem állnak rajthoz a Nordschleifén.

"A három résztvevő összefogva dolgozik azon, hogy biztosítsuk az igazságos küzdelem feltételeit minden nevező számára, sportszakmai, műszaki és promóciós szempontból egyaránt" - olvasható a közös közleményben.
"Az Eurosport Events, az FIA és a WSC folyamatos és konstruktív egyeztetésre készül a Hyundai Motorsport ügyfélcsapataival."
"Addig is arra összpontosítunk, hogy sikeres lebonyolítsuk a WTCR németországi versenyét a legendás Nürbugring Nordschleifén."

A Hyundai Motorsport csapatainak döntése értelmében Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg és Luca Engstler nem indul a 14:30-kor kezdődő első szabadedzésen, sőt, úgy tudjuk, a magyar pilóta már el is indult haza Németországból. 

Hozzászólások