WTCR - Wéber Gabi egy Chevrolet-ben?

Wéber Gabi egy Chevrolet-ben?

LantiLanti
2013/04/24 16:49

Néhány nap alatt hatalmasat változott, pontosabban változhat a világ Magyarország második WTCC pilótája, Wéber Gábor körül. A Zengő Motorspottal tavaly egy fél szezont teljesítő versenyző hónapok óta azon dolgozik, hogy rajhoz állhasson a hungaroringi világbajnoki futamon, ahol várhatóan idén is sok tízezer fanatikus csinál majd leírhatatlan hangulatot. Az út a visszatéréshez azonban rögösebb, mint sokan gondolnák.

„Miután kiderült, hogy idén nem tudok teljes szezont menni a Zengő Motorsportnál, egyből elkezdtünk azon dolgozni, hogy legalább a Magyarországhoz közeli versenyeken ott lehessek. Zengő Zolival rengeteget egyeztettük, és az volt a terv, hogy a Honda 2012-es prototípusával indulok a Szlovákiaringen, itthon és Salzburgban. Ez az út azonban sajnos nem járható. Mindenki látta, hogy mennyit küszködött a Honda és a Zengő Motorsport az első két forduló során, és ebben a helyzetben egyszerűen nem tudnak bevállalni még egy autót.”

„Bár nagyon szerettem volna, ha összejön a 2012-es Civic, de vagyok annyira realista, hogy megértsem és elfogadjam ezt a helyzetet. Tudom, hogy Zoli a végsőkig elment volna, de ez a projekt most nem megvalósítható” – mondta Gabi a WorldTouringCarsnak.

Wéber viszont nem az a fajta, aki ne küzdene, amíg legalább egyetlen szalmaszál is marad, amibe kapaszkodjon. Mivel hondás lehetőség elúszott, más csapatoknál is szétnézett.

„A jelenlegi mezőnyben elég egyszerű a választás, ha versenyképes akarsz lenni. BMW-be most csak pazarlás lenne pénzt fektetni, és egy SEAT-ba is csak akkor lenne értelme beülni, ha mondjuk Oriola csapatánál mehetnék. Úgyhogy marad a Chevrolet, ami még mindig a legversenyképesebb technika a mezőnyben.”

Nykjaer_Mar_Chevrolet

Néhány napja már írtunk arról, hogy GP3-as futamgyőztesünk, Kiss Pál Tamás is egy Chevrolet Cruze-zal indulna a Ringen, a két történet pedig egy ponton összekapcsolódik.

„Pár napja beszéltem Tomival, és mondta, hogy ő már lezárta a tárgyalásokat a Nika Racinggel. Nem akarta veszélyeztetni a hungaroringi WSR szereplést, és így inkább letett a Chevrolet-ről. Így viszont megnyílt előttem egy olyan lehetőség, amely rendkívül izgalmasnak tűnik” – folytatta Gábor.

A Nika Racing bomba lehetőség lenne Wéber számára, a svédek néhány hete megszerezték első futamgyőzelmüket Marrakeshben, műhelyükben pedig bevetésre készen áll egy második 1.6 turbós Chevrolet Cruze. Egy kis szerencsével nagyon szép történet kerekedhet ebből.

„Nagyon hirtelen jött ez a lehetőség, csak egy két napja derült ki, így tesztelni sajnos nem lenne alkalmam, de egész életemben elsőkerekes autókkal versenyeztem, van már néhány év a hátam mögött, szóval nem hiszem, hogy gondot okozna. James Nash például kiváló viszonyítási alap lenne számomra, vele ugyanis együtt mentem a SEAT Európa-kupában, és ott jó párszor legyőztem. A pályaismeretemre alapozva azt gondolom, Yvan Mullert leszámítva a többi chevy-sel pariban lehetnék.”

„Aki ismer, tudja, hogy nem az a fajta versenyző vagyok, akik rajthoz áll csak azért, hogy aztán kitehesse a fényképet, hogy ő ott is járt. Engem az eredmények érdekelnek, jól akarok szerepelni!”

Gabi azonban hűséges típus, így mielőtt megtette volna az első lépést, egyeztetett Zengő Zolival.

„Még mielőtt felvettem volna a kapcsolatot Nicklas Karlssonnal beszéltem Zolival, aki azt mondta, részéről semmi akadálya, hogy egy másik csapatnál versenyezzek. Picit furcsa lenne Norbi és a Zengő Motorsport ellen pályára gurulni, de egyben izgalmas is. A sztori egyébként talán még a televíziót is érdekelné, és nem kizárt, hogy nyomon követnék a hétvégémet."

Az autó és a körítés már megvan, egyetlen dologra van csak szükség, hogy összeálljon a kép. Ahogy a klasszikus mondja: nem a pénz, csak az a kis összeg…

„Amióta szóba került a Nika Racing ezerrel elkezdtem dolgozni, hogy összeálljon a költségvetés. Van néhány támogató, amely eddig is mögöttem állt, és ők a chevy-s történetben is benne lennének, de még nincs meg a teljes háttér. Elég kevés időm van, a hétvégén Szlovákiában találkozom Karlssonékkal, és addigra meg kell, legyen a szponzori háttér. A következő néhány nap arról fog szólni, hogy a lehetséges támogatókkal egyeztetünk, és nagyon remélem, hogy végül találunk olyan szponzort, akivel összejön a Chevrolet.”

„Több tízezer néző a ringen, sok százezren pedig a TV előtt. Több televízió is élőben közvetíti a versenyt, ami elég vonzó lehetőség a támogatóknak. Őszintén hiszem, hogy a rövid határidő ellenére összejöhet a dolog” – zárta Gabi.

Mit mondhatnék erre… Én is csak remélni tudom, hogy sikerül összegereblyézni a szükséges pénzt, és Michelisz Norbi Hondája mellett Wéber Gabi Chevrolet-ja is dobogóért harcolhat majd két hét múlva a Hungaroringen.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások