WTCR - Wéber Gabi a WTCC helyzetéről
Wéber Gabi a WTCC helyzetéről

Wéber Gabi a WTCC helyzetéről

LantiLanti
2013/10/02 21:31

Weber_arnyek

A Gabival készített interjú utolsó része következik most. Beszéltünk már az Ő helyzetéről, a Zengő Motorsport esélyeiről a második Hondára, illetve a többi magyar túraautós pilóta is szóba került. Most a WTCC előtt álló jövőről lesz szó röviden.

Tudjuk, hogy 2014-ben jönnek az új szabályok, és jelenleg úgy fest, egy átmeneti év áll előttünk. 16 darab új technikával lehet számolni, és hozzájuk csatlakoznak majd azok, akik vállalják, hogy tovább versenyeznek a jelenlegi autókkal a Yokohama kupáért.

"Örülök, hogy erősebbek, nyersebbek lesznek az autók, egy jó sorozatnak gyerekkori álmok tárgyát éppúgy képeznie kell, mint kemény, test-test elleni versenyzést nyújtani. Sajnos szerencsétlen a gazdasági környezet, tőlünk nyugatra is kevesebb a pénz, és ez látszik is – ott van pl. Nykjaer" - mondta Gabi a WTCC Blognak.

Aki nem tudná, Michel Nykjaer három futamot nyert idén, magasan túlteljesítette az elvárásokat a Nika Racingnél, mégis menni kellett, mert elfogyott a pénz.

"A SEAT-ot sajnálom, hogy nem jön, de egy vb-sorozat alapvetően sosem lesz sokkal olcsóbb, úgyhogy a szabályokkal ez ellen keveset lehet tenni, vagy teljesen kiheréled az egészet. Viszont frissíteni muszáj volt, előbb-utóbb jönnek mások is szerintem."

Muller_Citroen_teszt_2

Erre már én is utaltam korábban, lásd ITT.

Ha a gyári autókat nézzük, nagyon nincs okunk a panaszra, lesz kettő vagy három Honda, három Lada és három Citroen. A jelenlegi gazdasági környezetben ez már szép szám. A privát csapatok viszont nagy bajban vannak, főleg azért, mert az RML által ígért max. hat új Chevrolet-n kívül nincs elérhető úgy autó, meg akkor sem, ha a pénz megvolna rá (lásd All-Inkl.com Racing).

"A privát csapatok helyzete valóban elég kilátástalan, de mi sem voltunk/vagyunk más helyzetben igazából, csak annyi a különbség, hogy Norbi és a csapat teljesítménye miatt nekünk most van versenyképes technikánk. Zoli ezen dolgozik majd tíz éve, most sírjunk, hogy a többieknek nincs" - tette fel a költői kérdést Gabi.

Nem, ne sírjunk, inkább örüljünk, hogy beérett Zoliék munkája, és akár hiszitek akár nem, most tényleg a Zengő Motorsport ajtaja előtt sorakoznak a Hondára vágyó pilóták.

Fotó: WTCC Media, Wéber Gabi FB

Hozzászólások