WTCR - Visszalép a Lada a kollektív teszttől
Visszalép a Lada a kollektív teszttől

Visszalép a Lada a kollektív teszttől

LantiLanti
2014/03/12 17:17

Lada_granta_tc1_elso

Sajnos egy ideig még biztos fenn marad a ponyva a 2014-es Lada Grantán, a legfrissebb hírek szerint ugyanis az orosz márkánál gondok akadtak az új autóval, és ezért visszaléptek a jövő heti spanyolországi kollektív teszttől.

A Lada Sport Lukoil eddig látszólag jól haladt a TC1-es autó fejlesztésével, nemrég írtam itt a WTCC Blogon, hogy elkészült a Granta, jön az FIA inspekció, csütörtökön pedig következhet a shakedown Magny-Coursban.

Az 'Omnicorse' információi szerint azonban problémák adódtak az autóval, állítólag a többi gyártó kifogást emelt a Granta egyes megoldásaival kapcsolatban. Az olasz oldal az FIA álláspontját nem ismeri, ám úgy tűnik, az oroszok szeretnének biztosra menni, és az időigényes vitatkozás helyett inkább változtatnak a problémás területeken.

A Lada nem először kerül ilyen helyzetbe, 2012-ben is voltak zűrök a prototípussal, ám akkor mindössze két hétvégén álltak rajthoz, így bőven volt idő a módosítások elvégzésére. Most azonban sietni kell, bő egy hónap múlva ugyanis rajtol a WTCC szezon Marrakeshben.

A WTCC Blog megkeresésére a Ladától is megerősítették, nem lesznek ott Valenciában, és reményeink szerint hamarosan bővebb információval is szolgálnak az okokról.

Fotó: Lada Sport Lukoil

 

Hozzászólások