WTCR - Világbajnok pilóták jöhetnek

Világbajnok pilóták jöhetnek

LantiLanti
2012/11/08 14:27

Az Autosport magazin értesülései szerint három SEAT Leónnal érkezik 2013-ban a Münnich Motorsport, melyeket a csapat két GT1-es világbajnok versenyzője, Marc Basseng és Marcus Winkelhock, valamint az istálló főnöke, René Münnich vezet majd. A csapatvezető az STR színeiben rajthoz állt a suzukai WTCC fordulón, ahol egy 17. és egy 20. helyet szerzett. Korábban ralikrossz versenyeken szerepelt, de most megjött a kedve a pályaautózáshoz.

"Ha valami rendkívül váratlan dolog nem történik, akkor átmegyünk a WTCC-be. A tárgyalások már a végéhez közelednek, hamarosan három SEAT Leónt vásárolunk" - árulta el Münnich az Autosportnak.

"René kedvet kapott a pályaversenyzéshez. Kipróbálta magát Suzukában a Special Tuning Racingél, és úgy érezte, fekszik neki az autó" - tette hozzá Marc Basseng.

A Münnich Motorsport színeiben Winkelhock és Basseng egy Mercedes SLS AMG GT3-mal versenyzett idén a GT1-es világbajnokságon, és meg is nyerték az összetettet. A sorozat azonban jövőre átalakul, létrejön a GT Sprint Series, amelyet összekapcsolnak a Blancpain Endurance Series-zel. Ez pedig már nem olyan vonzó Münnichéknek.

"Szerintünk egy világsorozat nem egyenértékű egy igazi világbajnoksággal, és a WTCC mögött álló erős marketing és PR tevékenység miatt sokkal szívesebben fektet be itt az ember" - magyarázta Basseng.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: gt1world.com, Gyökér Péter (Plett)

Hozzászólások