WTCR - Videón a Lynk & Co pilótaválasztó tesztje
Videón a Lynk & Co pilótaválasztó tesztje
Fotó: Cyan Racing

Videón a Lynk & Co pilótaválasztó tesztje

LantiLanti
2020/07/27 16:49
Alighanem ez az a videó, amiben az egy percre jutó kikockázott részek arány a legmagasabb, ám a dolog valahol érthető: a Cyan Racing nem szeretné idő előtt leleplezni negyedik versenyzőjét.

A Lynk & Co márkával versenyző svéd csapat Andy Priaulx helyettesét keresi, és ahogy arról múlt héten beszámoltunk, négy pilótát hívtak meg Anderstorpba, hogy eldöntsék, ki lesz Yvan Muller, Thed Björk és Yann Ehrlacher csapattársa. 

Az ötperces videóból kiderül, meggyűlt a Cyan Racing baja az időjárással, volt baleset is, illetve a csapat fontosabb szereplői azt is elmondják, milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valakinek esélye legyen bekerülni a WTCR egyik legerősebb gyári csapatához. 

"Engem nagyon érdekelnek a műszaki részletek, úgyhogy jó lenne egy olyan csapattársat találni, akinél ugyanúgy meg van ez az oldal, és együtt hatékonyabban tudjuk fejleszteni az autót. Legyen gyors, de ne őrült. Így egymást is tudjuk majd húzni, hiszen a versenyzés a sebességről és a köridőkről szól" - mondta Björk. 

A svéd időjárás bemutatkozott a négy pilótának, teljesen kiszámíthatatlan volt a helyzet a két nap során. Nem egyszer fordult elő, hogy pont akkor kezdett el újra esni az eső, amikor már fel lehetett volna tenni a slick gumikat. A fura időjárás a köridőknek nem tett jót, viszont rávilágított a jelöltek egyéb képességeire.

"Én leginkább azt figyeltem, ki miként tud beilleszkedni a csapatba. A mérnökeink felmérték a versenyzői képességeket, engem leginkább az érdekelt, hogyan tudnak együtt dolgozni velünk" - tette hozzá Fredrik Wahlen csapatmenedzser. 

Az eSport WTCR friss bajnoka, Yann Ehrlacher szerint a jelöltek nem voltak könnyű helyzetben, hiszen egyrészt minden meg kellett mutatniuk a csapatnak, de mégis anélkül, hogy túl sokat eláruljanak.

"Akiket erre a tesztre meghívtak, azok biztosan elég gyorsak, inkább azt kell bizonyítaniuk, hogy együtt tudnak dolgozni a csapattal. Alkalmazkodniuk kell a mi munka rendszerünkhöz. Lehetséges, hogy tanultak valamit a korábbi csapataiknál, aminek itt hasznát veszik, és bebizonyíthatják, hogy hozzá tudnak tenni a Cyan Racinghez" - magyarázta a francia. 
"Négyen vannak, de csak egyikük kaphatja meg az ülést. Szóval nem árulhatod el teljesen a titkaidat, mert ha mégsem téged szerződtetnek, akkor elpazaroltad a tudásod. Meg kell mutatniuk, hogy tudják, de anélkül, hogy elárulnák a teljes verziót." 

Mattias Evensson, a Cyan Racing motorfejlesztésért felelős vezetője azt is elmondta, egy ilyen tesztből közvetlen módon is profitálhat a csapat, hiszen olyan versenyzők próbálhatták ki a Lynk & Co 03 TCR-t, akik eddig még soha, és így új szempontokra világíthatnak rá. 

Az időjárás egy kisebb balesetet is összehozott, az egyik pilóta lecsúszott a pályáról, és úgy odaverte az autó alját, hogy ki kellett cserélni az olajteknőt. Ezt leszámítva sikeres két napot zárt a Cyan Racing. És hogy Björk kinek örülne a legjobban?

"A lehető leggyorsabb csapattársnak, mert azáltal én is gyorsabbá válhatok. Ez így működik. Ha világbajnok akarsz lenni, mindenkit le kell győznöd, még a csapattársadat is."

Információink szerint a Cyan Racing akár már a héten bejelentheti negyedik versenyzőjét. 

Hozzászólások