WTCR - Videó a Citroen tesztről
Videó a Citroen tesztről

Videó a Citroen tesztről

LantiLanti
2013/03/03 21:15

Pár hete már beszámoltunk arról, hogy a Citroen és Sebastien Loeb titokban tesztelt egy valamilyen DS3-at Valenciában, a Ricardo Tormo pályán. A spanyol hírforrás akkor arról beszélt, hogy a francia csapat valószínűleg egy raliautóból átalakított géppel körözött, és bizonyára alapvető információkat gyűjtöttek a sasszéről valamint a motorról. Azt egyébként a márka ralipilótája, Dani Sordo is megerősítette, hogy hallott a tesztről.

Azóta Bende Imi jóvoltából előkerült egy videó, amelyen ugyan csak kicsit látszik több az autóból, mint a híres lockness-i szörnyből, viszont az egyértelmű, hogy egy DS3-at nyúznak rajta. Íme:

http://www.youtube.com/embed/5viPx6Sag4U

Azt egyébként a videó készítője sem állítja, hogy ez a WTCC-s DS3, de azért ahogy mondani szoktuk, erős a gyanú, hogy valamiféle prototípus lehet. Közben Imi készített egy képmontázst, amin össze lehet hasonlítani a ralis DS3-at és a tesztelt változatot.

Citroen_DS3_teszt

Imi a következő feltűnő dolgokat szúrta ki: jelentősen hátrébb került a hátsó tengely, ergo növelték a tengelytávot, ami a pályaautók esetében hosszabb, mint a ralikocsiknál. Az autó tetejéről eltűnt a légbeömlő, amire pályán semmi szükség. A csapat valószínűleg az áthangolt 1.6-os motort és a nagyobb tengelytávot próbálgatta Valenciában. Ez persze mind csak feltételezés.

Eközben továbbra is megoszlanak a vélemények arról, hogy a PSA konszern súlyos anyagi problémái veszélybe sodorhatják-e a tervezett WTCC programot. Vannak, akik úgy vélik, hogy a világbajnokság költségei még ebben a helyzetben sem jelentenek majd gondot a franciáknak, mások szerint azonban jelenleg semmilyen plusz kiadást nem engedhet meg magának a Citroen. Egy dolog biztos, ha komoly gyári programot szeretnének, akkor már most dolgozni kell a leendő autón, legalább is a tervezőasztal fölött.

Fotó: Citroen, Motorsport.com

Hozzászólások