WTCR - Vélemények az időmérőről
Vélemények az időmérőről

Vélemények az időmérőről

LantiLanti
2013/09/08 10:29

Sonoma_qp_Sajtaj

A pénteki teszt és a szombati szabadedzések alapján szinte lehetetlen volt megjósolni, ki mire lesz képes Sonomában, ezért az időmérő a szokásosnál is több izgalmat tartogatott. Nem is kellett csalódnunk, elkönyvelhetünk jó pár meglepetést.

Tom Chilton úgy szerezte meg a pole-t, hogy először sikerült legyőznie csapattársát, Yvan Mullert a kvalin.

„Nem könnyű megverni Yvant, akiről mindenki tudja, hogy idén már a negyedik vb-címét szerezheti meg. Fantasztikus érzés, hogy megvan az első pole-om a sorozatban. Imádom ezt a pályát, bár a gyors köröm elég zűrösre sikeredett. Legalább háromszor csúsztam le az ideális ívről, de valahogy csak összeállt az egész. Szuper az autóm, nagyon élvezetes volt vezetni." "

A Q2 előtt kicsit izgultam, mert a kormányszögem nem volt jól beállítva. A saját hibámból a Q1 végén meg is pördültem, és attól tartottam, hogy lesikáltam az összes gumimat. Mázlim volt, hogy nem találtam el a falat, mert nagyon közel volt. Azon a ponton csak néhány centin múlik, hogy túl szélesre vesszük-e.”

Yvan Muller az időmérés után rögtön odament gratulálni Chiltonnak, bár nem tűnt felhőtlenül boldognak, amiért bő egy tizeddel kikapott tőle.

„Oké, csalódott vagyok, hogy nem lett enyém a pole, annak viszont örülök, hogy éppen Tom szakította meg a sorozatomat. Tökéletes kört futott, de egész hétvégén gyors volt, és most nem tudtam elkapni. Úgy gondoltam, a Q2-ben futott első gyors köröm elég lesz a pole-hoz, mert sokat adtam a többieknek. Azért nyomtam tovább keményen a második körben is, de az első kanyarban alulkormányzott volt az autó, és ott elvesztettem egy-két tizedet. Ez van, ha nagyon sietsz, könnyen hibázhatsz. Ma nem sikerült tökéletesen összeraknom mindhárom szektort, Tomnak viszont igen, ezért megérdemelte az első rajthelyet.”

Tiago Monteiro bő hat tizedet kapott a Chevyktől, de végre elégedett lehetett a harmadik kockával annyi balszerencse után.

„Érdekesen alakult eddig a hétvégénk. Már a kezdetektől gyorsak voltunk, de aztán mással kezdtünk el foglalkozni. Még mindig fejlesztjük a kocsit, és most is felfedeztünk rajta néhány új dolgot, amin elkezdtünk dolgozni. Reméltem, hogy harcba szállhatunk a pole-ért, és futottam is egy jó kört, de ez most kevésnek bizonyult a másik két srác ellen. Összességében örülök, mert folyamatosan javultunk, és az ilyen eredmények motivációt jelentenek az egész csapat számára.”

A Yokohama-kupások közül Alex MacDowall lett a leggyorsabb, aki vasárnap az 5. helyről fog rajtolni a Bamboo-Chevyvel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a privátosok közt én lettem az első, mert igen nehéz megverni a nem gyári autós srácokat is. Eddig nem teljesítettem úgy, ahogyan kellett volna, ezért nagy ponthátrányt kell ledolgoznom. Az első köröm jól sikerült, a második próbálkozásnál viszont jelentős túlkormányzottságot éreztem az első kanyarban. Ez egy nagyon kemény pálya, nehéz tökéletes kört összerakni, ezért örülök a mostani jó eredménynek.”

A Q1 végeredménye:

Sonoma_q1

A Q2 végeredménye:

Sonoma_q2

Fotó: WTCC Media

Írta: Zima Szabolcs

Hozzászólások