WTCR - Vélemények a tesztről - Marrakesh
Vélemények a tesztről - Marrakesh

Vélemények a tesztről - Marrakesh

LantiLanti
2014/04/11 16:36

AUTO - WTCC MOROCCO 2014

A Citroen elsöprő fölényét hozta a 2014-es év első hivatalos tesztje a WTCC-ben, az első három helyet Yvan Muller, José Maria Lopez és Sebastien Loeb bérelte ki magának Marokkóban.

A köridők egyelőre elmaradtak a várakozásoktól, még a pályacsúcsot sem sikerült megdönteni a sokkal erősebb autókkal, ám Muller szerint ezt nem az óvatosság számlájára kell írni, egyszerűen ezekkel a gépekkel már nem lehet új menni Marrakeshben, mint a régiekkel.

"A mai idők még biztosan javulni fognak holnap, de ez a pálya már picit más, mint tavaly volt. A legnagyobb különbség, hogy az új TC1-es autókkal nem lehet úgy levágni a lassítókat mint korábban, márpedig ez körönként 2-3 másodpercet jelent."

"Az új autók egyértelműen sokkal gyorsabbak, ám ebből elvesz valamennyit, hogy a pálya viszont lassabb lett" - vélte Muller a teszt után.

Megszólalt a Citroen csapatfőnöke, Yves Matton is, aki természetesen örült a hármas sikernek, ám az óvatosságból egy jottányit sem engedett.

"Az eredmény jó, de ez még csak az első lépés volt. Nem tudhatjuk, a többi csapat mit csinált az edzés során. Annyi biztos, hogy mi mindent beleadtunk, mert látni szerettük volna, hol állunk a riválisokhoz képest" - mondta Matton.

Ez a bejegyzés folyamatosan frissül majd, ahogy érkeznek be az újabb vélemények Marrakeshből.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások