WTCR - Vált a NIKA - lesz ötödik Honda
Vált a NIKA - lesz ötödik Honda

Vált a NIKA - lesz ötödik Honda

LantiLanti
2014/04/02 09:35

Honda_izawa

Ezek szerint nem találgattam nagyon rosszul Valenciában, a NIKA Racing ma hivatalosan is bejelentette, hogy márkát vált, és az elmúlt években használt Chevrolet Cruze helyett egy TC2-es Honda Civic-kel vág neki idén a WTCC-nek.

A csapat versenyzője a japán videójáték mágnás Yukinori Taniguchi lesz, aki korábban több márkával is próbára tette már magát a világbajnokságon, legutóbb például tavaly Makaón épp a NIKA színeiben.

A svéd csapat számára jókora váltás lesz a márkacsere, hiszen évek óta sikeres együttműködést folytattak az RML-el és a Chevrolet-vel. Kétszer lettek skandináv bajnokok az amerikai márkával, tavaly pedig rendkívül eredményesen szerepeltek a WTCC-ben, Michel Nykjaer egyértelműen a második erőnek számított Yvan Muller mögött.

"2013 egy fantasztikus év volt a NIKA Racing számára, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy idén is maradhatunk a WTCC-ben. Kifejezetten elégedettek vagyunk, hogy egy új partneri kapcsolatot kezdhetünk el a Hondával. Közben viszont szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak a Chevrolet-nek a felejthetetlen évekért" - mondta Nicklas Karlsson csapatfőnök.

Bár a nyilatkozatok konkrét módon nem utalnak erre, néhány elejtett megjegyzés erősen arra enged következtetni, hogy ez a TC2-es program egy hosszabb távú együttműködés első lépése lehet a NIKA és a Honda között.

"Itt az idő előre nézni, és ami a jövőt illett, azzal kapcsolatban büszkén mondhatom, hogy 2014 egy nagyon izgalmas kaland kezdete lesz."

A NIKA tavaly Taniguchival megnyerte az Ázsia Kupát (igaz a japán három különböző csapatnál kaparta össze a pontokat), és az év utolsó versenyén kezdődtek meg a tárgyalások a Hondával.

"Nagyjából Makaó környékén indultak az egyeztetések, és elég hamar meggyőződtünk arról, ez lehet a helyes irány, ha csapatunk új szintre akar lépni" - tette hozzá szintén sokat sejtetően Stefan Lindberg, a NIKA sportigazgatója.

A svéd csapat hamarosan sajtótájékoztatót tart odahaza, ahol további részleteket árulnak el hosszabb távú terveikről.

Engem már az sem lepne meg, ha a Zengő Motorsporthoz hasonlóan ők is több évre írtak volna alá a Hondával, és jövőre már egy TC1-es Civic-et kaphatnának. De egyelőre csak találgatunk, még ha - valószínűleg - közel is járunk az igazsághoz.

Fotó: NIKA Racing

[ad#2]

Hozzászólások