WTCR - Valente komoly tesztbalesete - videó
Valente komoly tesztbalesete - videó
Fotó: Hugo Valente

Valente komoly tesztbalesete - videó

LantiLanti
2015/02/26 13:22

Komoly balesetet szenvedett Hugo Valente tegnap a franciaországi Paul Ricard versenypályán, miután egy tempós kanyarban levált az egyik kerék az autójáról. A Campos Racing francia pilótája szerencsére számottevő sérülés nélkül úszta meg az esetet.

Valente utolsó felkészülésnek szánta a tegnapi tesztet, hiszen jövő hét végén kezdődik a Túraautó Világbajnokság 2015-ös évadja, amelyben komoly tervei vannak.

Aki nyomon követi a WTCC eseményeit, az tudja, a baleset szerencsére nem befolyásolja Valente termasi indulását, hiszen a hétvégén használandó autókat már napokkal ezelőtt elrepítették Argentínába, azaz a francia pilóta a Campos harmadik TC1-es Chevrolet-jával tesztelt.

"Tegnap volt egy balesetem a Paul Ricardon, az egyik kerék leesett, és már nem tudtam megállítani az autót. Szerencsére jól vagyok, és ez nem az a kocsi volt, amivel jövő héten Argentínában indulni fogok" - írta Valente rajongói oldalán.

A francia versenyző egy videót is feltöltött az esetről, ami ugyan nem HD minőség, viszont két kameraállásból is megmutatja, pontosan mit történt. Íme:

Hugo Valente és John Filippi mellett a Campos Racing eredetileg beugró pilótáknak szeretett volna lehetőséget adni a harmadik TC1-es Chevrolet Cruze-ban, ám egyelőre kérdés, mennyire sérült az autó, illetve az RML mikorra tud tartalék alkatrészeket szállítani. Jó hír a csapat számára, hogy az argentínai idénynyitót jó egy hónap szünet követi a WTCC-ben.

Végül itt a fenti kép vágás nélkül:

Valente_baleset

Az eset után több pilóta is érdeklődött Valente hogyléte felől, és érdekes kis párbeszéd alakult ki:

Tom Chilton: "Miért esett le a kerék. Ha jól sejtem, Dusan Borkovic régi autójával mentél."

Hugo Valente: "Majd Argentínában elmondom. És jól gondolod... Dusan 'volt felesége' valami miatt nem kedvel túlságosan." :)

Dusan Borkovic: "Régen is elég mogorva volt... :) Örülök, hogy rendben vagy."

Hozzászólások