WTCR - Valente 2016-ban gyári autóba ülne
Valente 2016-ban gyári autóba ülne
Fotó: WTCC Media

Valente 2016-ban gyári autóba ülne

LantiLanti
2014/11/19 15:40

Hugo Valente idén első teljes évét futotta a WTCC-ben, és a francia pilóta nem okozott csalódást a Campos Racing által felkészített Chevrolet Cruze-zal. Háromszor állt a dobogón, Moszkvában pedig hosszabb időn, egészen pontosan hat körön keresztül vezette a mezőnyt, ám végül lemaradt a győzelemről.

Legutóbb Makaón az első rajtkockából kezdhette a második futamot, ám nem sikerült tökéletesen a rajtja, így először Tiago Monteiro, majd később Rob Huff, Yvan Muller és Michelisz Norbi is elment mellette. A folytatásban azonban összekapta magát, és végül a portugál hondás kiesésének is köszönhetően harmadik lett, akárcsak Marrakeshben és a Hungaroringen.

Az összetettben 12.-ként zárt, amit elsősorban hullámzó teljesítményének köszönhet, hiszen a dobogók mellett három olyan hétvégéje is volt, amikor egyáltalán nem szerzett pontot, ez pedig ezen a szinten már nem fér bele. A fiatal francia azonban inkább az elszalasztott győzelmi esélyeket sajnálja.

"Legalább három-négy olyan futam volt idén, amit megnyerhettem volna, de csak a dobogó jött össze, ami kicsit csalódást jelent. A szezon első fele viszont remekül alakult" - idézi Valentét a TouringCarTimes.

Az első két forduló után még az ötödik volt az összetettben, és a Hungaroringet követően is csak egy ponttal maradt el Gabriele Tarquintől. Később azonban jöttek az említett nullázások (Szlovákiaring, Salzburgring, Termas valamint Peking), és a visszaesés. Talán éppen ezek miatt érzi úgy, jövőre inkább maradna a Camposnál, és tanulna, mielőtt megpróbál bekerülni egy gyári csapathoz.

"Egyelőre maradni szeretnék. 2016-ben érkezik néhány gyártó, így a célom, hogy akkor egy hivatalos márkacsapathoz szerződjem. Jövőre már öt Citroen megy majd a mezőnyben, akiket nehéz lesz megverni, de tudjuk, hogy az RML is tervez fejlesztéseket az autón, úgyhogy remélem, harcban leszünk a jó helyekért, gyorsabbak leszünk a Hondáknál, és bizonyítani tudunk."

Valente abban bízik, 2016-ban tapasztalata és fiatal kora miatt vonzóbb lehet majd egy-két gyártó számára mint mostani riválisai.

"Még csak 22 éves vagyok, és remélem, emiatt érdekesebb leszek az újonnan érkező gyártóknak, mint mások. Tarquini például már 54 éves lesz. Ezért szeretnék maradni, és bízom a legjobban" - zárta Valente.

A camposos pilóta 2012-ben második lett a francia SEAT León kupában, az év végén pedig rajthoz állt egy SEAT-tal a sanghaji hétvégén. Tavaly ismét a spanyol alakulatnál tűnt fel hét forduló erejéig, idén pedig már a teljes évadot náluk töltötte.

Hozzászólások